Vraag & Antwoord

Grafisch

Fotoprogramma

Anoniem
Alicante
6 antwoorden
 • Hallo,
  Vraagje:

  Ik ben op zoek naar een programma om leuke dingen te doen met foto’s. Wat ik wil hebben is een eenvoudig progje waarmee ik een A4 tje heb met bijvoorbeeld links boven een driehoek, rechtsboven een cirkel en in de midden onder een elips of iets dergelijks. In die vormpjes wil ik dan foto’s kunnen laden en dat geheel opslaan (en af laten drukken) als 1 JPEG. Liefst met zoveel mogelijk van dergelijke sjablonen. Weet iemand een progje (liefst freeware natuurlijk) dat zoiets kan?

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Normaal komt op zo'n vraag wel een boel antwoorden - iedereen met verlof?

  Hoe dan ook: een eenvoudig programma. Moet het freeware zijn ook?

  Zelf werk ik met Coreldraw/Photopaint maar dat zou ik niet eenvoudig durven noemen en 't is ook niet freeware.

  Ik hoor geregeld praten van PSP, maar ken het programma dus niet. In dit Grafisch gedeelte vind je er zeker allerlei dingen over.
  Mario, heb je trouwens al de vorige post van Grafisch doorlopen - en ook de search al eens gebruikt? Dan moet je toch wel bij het een en ander uitkomen zou ik denken…

  veel succes met je zoektocht

  Verder dit: als je spreekt van een cirkel en een driehoek,… dan wordt dit meestal met een vectorprogramma gemaakt, terwijl foto's bewerkt worden met een pixel-verwerkend programma.
  Ik weet niet of er een 'eenvoudig' programma is dat beide aankan. (je kan natuurlijk ook wel een cirkel/rechthoek/… in bmp of jpg (dus met pixelverwerker) maken, maar een vectorprogramma geeft meestal beter resultaat dacht ik. (medeforummers: verbeter mij als ik hier fout zit :D )
 • Het beste kun je dit doen met een bitmap programma dat layers aan kan, dan maak je die vormen die je wilt gebruiken op een layer en plaats je foto's eronder, zodat ze 'doorschijnen'…

  Er zijn zat van zulke programma's, de duurste is Photoshop waarschijnlijk, of Corel's Photopaint, of Jasc's PaintshopPRO (PSP) daar kun je een 30 dagen probeerversie van downloaden

  http://www.jasc.com/

  Ook the GIMP kan dit en is gratis…

  http://www.gimp.org/
 • Hallo allemaal,

  Inmiddels ben ik erachter gekomen dat hetgeen ik wil maken een "collage" heet. Toen was het simpel: Download.com, trefwoord "collage" en voila, een aantal programma's die precies doen wat ik wil (natuurlijk met behulp van astalavista.com).

  Iedereen bedankt!

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Je kunt met bijv PS perfecte collages maken, vaak beter dan de proggies die ervoor bedoelt zijn [vaak slechte kwaliteit].

  …en Hent, tis niet The Gimp, maar simpelweg Gimp. :D [ik van de oude stempel zijn he]
 • Blijkt maar weer dat ik het niet gebruik..! LOL
  Maar waarom zegt de website dan The gimp..?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.