Vraag & Antwoord

Grafisch

fotos verkleinen

Anoniem
Tupacrulezz
6 antwoorden
 • Ik heb foto's gemaakt met mijn digitale camera, deze zijn 600 kb per stuk dus als ik er 2 verstuur heb ik al een mb! hoe kan ik ze kleiner maken? ze zijn al JPG formaat…

  groeten john
 • comprimeren (zippen oid) of mss ander formaat… heb ik niet zoveel weet van. Soms is GIF kleiner, maja dat is voor websites :).

  Jochem
 • Bovenstaande is onzin.
  Gif is _zeker_ niet zomaar kleiner en alleen maar voor websites.
  Zippen heeft wel zin, maar zet neit echt veel zoden aan de dijk [doe dan rar].

  Voor foto's gebruikt men doorgaans de jpg standaard, een standaard die een bepaald algoritme gebruikt om toch mooie resultaten te boeken met een hoge kleurdiepte en zonder al teveel verlies, maar dat is per foto verschillend.

  Wat je kunt doen is een goed grafisch proggie downen die goede compressiemogelijkheden en algoritmes bevat. Wil je top-resultaten moet je PSP maar laten liggen, die kan niet echt goed jpg comprimeren. Proggies als Fireworks of Photoshop kunnen dat wel.

  Er zijn ook andere [kleinere] proggies in de omloop, ik hoor men regelmatig irfanview roepen, maar ikzelf heb daar geen ervaring mee en zweer bij fireworks.

  Je kunt op een beter antwoord dan dit gaan zitten wachten, maar als je al iets van fireworks of photoshop in huis hebt kun je daar zeker heel veel mee.
  Sommige proggies [van fw weet ik het iig zeker] kun je bijv batch processes, scripts, commands en meer draaien [handig voor als je heel veel foto's wil comprimeren, of als je om de zoveel tijd ff wat moet doen].

  Veel succes.
 • Alsof het rarren van een jpg veel zoden aan de dijk zet :o

  Ik zou gewoon de resolutie wat kleiner maken als ik jou was. Worden je foto's ook kleiner, maar je moet wat he!

  Groeten, Wouter
 • hoi,
  Bij paint shop pro 7 ga je de JPG-knop en geef je simpel aan hoeveel
  kb je de foto wilt hebben, links zie je een stukje afbeelding hoe die is en rechts hoe de foto in die compressie gaat worden.

  Dit kan ook in adobe en ulead.

  succes, ps met het prog. jpeg2000 zie je haast geen compressie foutjes
 • Op deze pagina heb ik ooit wat tips verzameld over het verkleinen van afbeeldingen voor webpagina's. Misschien heb je er iets aan.

  http://www.weballey.nl/webdesign/downsizing.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.