Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Een eigen e-mailprogramma programmeren

Wiep Corbier
21 antwoorden
 • Omdat het schijnbaar niet mogelijk is om spam tegen te gaan, of je moet het zelf omslachtig doen, wil ik zelf maar een e-mailprogramma gaan maken.

  Dit programma mag alleen e-mail van de server downloaden van mensen in mijn lijst contacpersonen. In Outlook Expresse heb je ook de mogelijkheid om berichten die je perse niet wilt hebben 'van de server te verwijderen'.
  Maar dat moet je dat wel eerst allemaal invoeren. Dat is me teveel werk, en het irriteert me dus enorm.

  Dus het programma moet op de server checken of er e-mails zijn van mensen die voorkomen in mijn Access-database. Alleen die mogen worden gedownload, en de rest moet worden verwijderd.

  Wie heeft een idee welke 'objecten' ik nodig heb om mijn eigen e-mailprogramma te programmeren in VB(net)

  Ik heb alleen maar 'hints' nodig. A.d.h.v. die hints zoek ik zelf wel verder op het Internet.


  De bedoeling moet dus duidelijk zijn: niemand kan mij een e-mail sturen tenzij ik toestemming geef. Die toestemming geef ik dus door een e-mailadres in mijn 'contactpersonen' te zetten.
 • Tenzji je het leuk vind om te programmeren in VB, kun jejezelf een hoop werk besparen., door een e-mailparser te gebruiken.
  Daar kun je met de odbc access dbase benaderen.
  scriptje if e-mail adres not in dbase then refuse or delete
  Ik gebruik Advanced e-mail parser 1.08
 • Mozilla mail(en netscape) verzamelt automatisch mailadressen, van diegenen die jou gemaild hebben. Daar kun je ook makkelijk je spamfilter aankoppelen.

  Of je gebruikt die gewoon, of je download de source daarvan en 'kijkt' ;) het gewoon even af :D
 • [quote:9128889d37="w.roosenburg"]Mozilla mail(en netscape) verzamelt automatisch mailadressen, van diegenen die jou gemaild hebben. Daar kun je ook makkelijk je spamfilter aankoppelen.

  Of je gebruikt die gewoon, of je download de source daarvan en 'kijkt' ;) het gewoon even af :D[/quote:9128889d37]

  Ik wil geen e-mailadressen verzamelen, en ook geen spamfilter koppelen. Ik heb mijn eigen contactpersonen, en van niemand anders wil ik een e-mail ontvangen.
  Dat is mijn opzet.
 • 'k Vraag mij af of je wel echt geinteresseerd bent.
  Ik geef je een advies, en je rolt er gewoon overheern.
 • [quote:e52e0c68c4="Peter rietkerk"]'k Vraag mij af of je wel echt geinteresseerd bent.
  Ik geef je een advies, en je rolt er gewoon overheern.[/quote:e52e0c68c4]

  Dat komt Peter, omdat ik je advies (lees: de advanced e-mailparser 1.08 ) nog niet bekeken had. Zou je het leuk vinden dat ik je al een antwoord geef terwijl ik er geen aandacht aan heb besteed? :o

  Ik kon w.roosenburg zo antwoorden omdat hij een voorstel deed wat ik nou juist niet wilde.

  Ik vind op Internet een pagina waar ik advanced e-mailparser 1.08 downloaden kan, maar voordat ik dat doe, kan ik de source van dat programma ook bekijken? Denk het niet.
  Overigens doet een parser - denk ik - niet wat ik wil. Het programma 'bekijkt' de inhoud van de e-mail, en dat is ook niet de bedoeling.
  En ja, ik vind het juist de uitdaging om het zelf te programmeren.

  Overigens, van iemand ander heb ik inmiddels een "dll' gekregen plus een handleiding. Ik denk dat ik me daarmee wel red.
 • Het is even geleden dat ik me erin heb verdiept (ben begonnen aan iets soortgelijks in Tcl/Tk maar door tijdgebrek nooit meer verder meegegaan). Verdiep je even in het pop protocol en je hebt zo in de smiezen hoe het in elkaar steekt.

  Je kunt de eerste paar regels van een mail lezen, daar staat volgens mij de afzender in. Is die naan niet de gewenste naam, dan hoppa, in de prullenbak.

  Overigens zou ik het principe omdraaien; geen mail accepteren van mensen die in je database staan. In jouw oplossing hebben potentiele nieuwe klanten geen kans om je een eerste mail te sturen (tenzij ze je eerst bellen en jij ze eerst toevoegt aan je DB). Nadeel van mijn benadering is dat de database eeeeeeerg groot kan worden.

  PS
  De bedoeling van mijn email client was om een lijst te krijgen van alle emails en dan de gebruiker de optie te geven om emails nu op te halen, later op te halen of direct te verwijderen. Het was bedoeld om grote emails op een rustiger tijd op te halen (handig als je een 56k modempje aan een klote telefoon lijn hebt hangen) en dubbele emails te filteren.
 • [quote:3065e6805b]In jouw oplossing hebben potentiele nieuwe klanten geen kans om je een eerste mail te sturen [/quote:3065e6805b]

  Hé, hehe laat dat nou net de bedoeling zijn !!!!!!!
  Ik heb helemaal geen klanten, en ik wil van die akelige spam af. Snap je dat?
  Ben ik nou zo onduidelijk?
  [b:3065e6805b]Ik wil geen mails van mensen die ik niet ken !!![/b:3065e6805b]

  ps. toch bedankt voor je reactie hoor :)


  Ik heb verteld dat ik zelf een e-mailprogramma wil maken in VB.net die de pop-server moet kunnen benaderen.
  Ik wil alleen weten hoe ik dat moet doen. Met welk 'object' of 'component'
  Dus beste mensen, ik smeek u haast op mijn knieën, probeer asjeblieft de vraag te begrijpen…..
  Ik vraag dus ook niet om alternatieven.

  Ik word erg depressief van de antwoorden tot nu toe.
 • En ik altijd maar denken dat jij ergens een eigen bedrijf had (iets met asp of zo). Maar OK, dat terzijde.

  Ik ben geen dotnet programmeur (beter gezegd, ik heb er de ballen verstand van) en dus kan ik je wat dat betreft niet helpen. Ook het OO gebeuren gaat volledig aan mij voorbij, dus ook dat wordt niks.

  Ik zal wel iets erg doms zeggen maar er zal in VB toch wel een bouwsteentje zijn om een verbinding op te zetten met een server. Daar gooi je vervolgens een laagje pop-protocol overheen en klaar is kees.
  Helaas zal dat wel niet de hint zijn waar jij op zit te wachten, ik vermoed dat jij zoekt naar een kant-en-klare bouwsteen waarin het hele pop-gebeuren is geintegreerd.

  Zoiets als http://www.nsoftware.com/products/controls/?ctl=POP
 • [quote:eccfa22832="Wiep Corbier"]Omdat het schijnbaar niet mogelijk is om spam tegen te gaan, of je moet het zelf omslachtig doen, wil ik zelf maar een e-mailprogramma gaan maken.

  Dit programma mag alleen e-mail van de server downloaden van mensen in mijn lijst contacpersonen. In Outlook Expresse heb je ook de mogelijkheid om berichten die je perse niet wilt hebben 'van de server te verwijderen'.
  Maar dat moet je dat wel eerst allemaal invoeren. Dat is me teveel werk, en het irriteert me dus enorm.

  Dus het programma moet op de server checken of er e-mails zijn van mensen die voorkomen in mijn Access-database. Alleen die mogen worden gedownload, en de rest moet worden verwijderd.

  Wie heeft een idee welke 'objecten' ik nodig heb om mijn eigen e-mailprogramma te programmeren in VB(net)

  Ik heb alleen maar 'hints' nodig. A.d.h.v. die hints zoek ik zelf wel verder op het Internet.


  De bedoeling moet dus duidelijk zijn: niemand kan mij een e-mail sturen tenzij ik toestemming geef. Die toestemming geef ik dus door een e-mailadres in mijn 'contactpersonen' te zetten.[/quote:eccfa22832]

  Ik weet een goed programma. en het is nog gratis ook. http://www.eliminatespam.com ik vindt het erg prettig. je moet wel aangeven wie wel en niet welkom zijn.

  Groetjes,
  Edward Dekker
 • [quote:48a547e154]je moet wel aangeven wie wel en niet welkom zijn. [/quote:48a547e154]
  Dat wil ik niet.

  Ik leg het gewoon nog een keer uit:

  [b:48a547e154]Ik wil geen e-mail ontvangen van mensen die ik niet ken.[/b:48a547e154]
  In bovenstaand programma dat edwardd aanbeveelt moet ik weer elk e-mailtje beoordelen of ik het wel of niet wil hebben. Dat is dus niet mijn bedoeling. Dat programma doet dus het tegenovergestelde van wat ik wil.

  Ik wil alleen e-mail ontvangen van mensen die ik ken, en mocht ik een mailtje hebben ontvangen van iemand die ik niet ken, dan zal ik dat nooit weten want die moeten direct door het programma verwijderd worden.

  Dat programma maak ik zelf wel daar gaat het ook helemaal niet om.

  Ik kan me voorstellen dat wat ik wil niet voor iedereen te begrijpen is, en vooral daardoor omdat een dergelijk programma waarschijnlijk niet bestaat. Ik vraag me af waarom eigenlijk niet. Waarom maakt MS of Netscape dat nou niet. Zelfs regeringen houden zich er mee bezig, en in Nederland krijg je binnenkort een boete als je spam verstuurt.

  Maar mensen, het is toch zo eenvoudig. Maak een programma dat alleen die e-mailtjes doorstuurt die van jouw contactpersonen komen.

  Ben ik nou geniaal en is de rest van de wereld nou zo dom? Of …..(red: Louis van Gaal)

  Een voorbeeld om het nog maar eens te verduidelijken:
  Stel je bent lid van een willekeurige club.
  De denkwijze (op e-mailprogrammaniveau) is dan: houd bij wie allemaal NIET lid is van die club. Ik denk: houd bij wie WEL lid is van die club. De rest heeft geen toegang tot het clubgebouw.

  Ook bovenstaande programma van edwardd doet het weer precies verkeerd om. Het heeft enorme databases die bijhouden wie er spam verspreidt. En die databases worden steeds groter. Maar dan denk je toch verkeerd om? NIEMAND kan je een e-mail meer sturen, want die wordt direct vernietigd, of verwijderd. ALLEEN mijn contactpersonen kunnen me een e-mail sturen omdat ik hen toestemming heb gegeven.

  Te moeilijk? 8)
 • Als je niet persé voor VB wil gaan, dit kan je echt heel snel in Delphi/Borland C++ Builder doen door gebruik te maken van de simpele Indy-library en de bijgeleverde Access-database componenten.
 • Beste AndreasV,

  Dan kan het vast ook met VB.

  En ik snap je opmerking over Access niet, want dat heb ik wel onder controle.

  [u:64d0ceb4ad]Nogmaals:[/u:64d0ceb4ad] het gaat mij om de 'objecten' en/of 'componenten' die ik nodig heb om een pop-mailserver te benaderen.
 • Ik zou zeggen dat het moet kunnen met het inet-gebeuren. Maak verbinding met de pop server en dan zo van 'HELO', 'USER w.corbier@iets.nl', 'PASS in-kan-programmeren' en dan de hele rataplan

  Zoek je dat? :-)
 • [quote:8f03ca9d72]Maak verbinding met de pop server en dan zo van 'HELO', 'USER w.corbier@iets.nl', 'PASS in-kan-programmeren' en dan de hele rataplan [/quote:8f03ca9d72]

  YES, er is eindelijk iemand die het snapt, ik ben geweldig.

  Maar nu dan graag de oplossing voor mijn probleem :oops:
  Heb je die ook?
 • Trouwens, ik heb ook zoiets gemaakt als probeerseltje, als je het wilt, kan ik je het wel sturen. Het werkte wel aardig.
 • http://www.codeproject.com/csharp/pop3client.asp?target=pop3

  Wel C# (VB.NET is voor mietjes ;)), maar je kan het project ook in VB.NET downloaden.
 • Weer die Bill die met iets goeds komt. :D
  Behalve dan dat ie mij een mietje noemt natuurlijk :oops:

  Ik denk dat ik me hiermee wel red.
 • Hmm leuk idee. Ik word ook echt helemaal knettergek van die spam. Nu net een mailtje met het onderwerp: "Your viagra refill is ready" … Hoe verzin je dat, en welke idioot gaat dat openen. Maarja als je dat opent zit er vast een slim scriptje in die op een site zegt dat je dat geopend hebt [i:fc336bda6a]dus[/i:fc336bda6a] is je e-mail adres actief en krijg je alleen nog maar meer spam.

  Het enige wat je daar tegen kan doen is inderdaad al die rommel (voordat je je e-mail programma opent) eruit halen en forwarden naar een een of ander temp adres, want stel dat er toch een belangrijke tussen zit. Alleen daarvoor kan je het beste een programmaatje maken, een heel e-mailprogramma lijkt me wat omslachtig. Outlook kan dan gewoon je e-mail ophalen en zal dan niet de verwijderde spam binnen halen. :)

  Misschien ideetje? Zo'n programmaatje is dan klein en kan altijd aan staan (in de system tray oid).
 • [quote:4406af67ef="Wiep Corbier"][quote:4406af67ef]Maak verbinding met de pop server en dan zo van 'HELO', 'USER w.corbier@iets.nl', 'PASS in-kan-programmeren' en dan de hele rataplan [/quote:4406af67ef]

  YES, er is eindelijk iemand die het snapt, ik ben geweldig. [/quote:4406af67ef]Blijkbaar kun je niet goed lezen of was je en beetje kwaad naar aanleiding van alle voorgaande antwoorden, maar dat zei ik ook in mijn vorige post:[quote:4406af67ef="Wim Sturkenboom"]Ik zal wel iets erg doms zeggen maar er zal in VB toch wel een [b:4406af67ef]bouwsteentje zijn om een verbinding op te zetten met een server[/b:4406af67ef]. Daar gooi je vervolgens een [b:4406af67ef]laagje pop-protocol[/b:4406af67ef] overheen en klaar is kees.[/quote:4406af67ef]

  [quote:4406af67ef="Wiep Corbier"]Maar nu dan graag de oplossing voor mijn probleem :oops:
  Heb je die ook?[/quote:4406af67ef]Die zit toch in het pop-protocol (zie mijn eerste post) :-?[quote:4406af67ef="Wim Sturkenboom"]Je kunt de eerste paar regels van een mail lezen, daar staat volgens mij de afzender in. Is die naan niet de gewenste naam, dan hoppa, in de prullenbak.[/quote:4406af67ef]Of ik snap je probleem nog steeds niet :-?

  Maar OK, je hebt de voorgekauwde antwoorden nu en ik ben een beetje mijn frustratie kwijt.
  Ga weer lekker wat in C programmeren, high-speed data en IO gebeuren :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.