Vraag & Antwoord

Programmeren

vb(a)- tekst bestanden openen

5 antwoorden
  • Ik heb een macro in excel gemaakt die een tekst bestand opent en daar de gegevens uithaalt waar vervolgens bewerkingen op plaatsvinden. Nu wil ik het opgeven van de tekst bestand ook automatisch laten plaatsvinden. Bv. al die files heten abc_01, abc_02 etc... (dus opeenvolgend) en als excel klaar is met verwerken van abc_01 moet ie naar abc_02 gaan etc... Hoe kan ik dat doe?
  • openen bestand: [code:1:37ccf58a8a] open "<file>" for <input/output/append> as #<number> [/code:1:37ccf58a8a] lezen bestand: [code:1:37ccf58a8a] input #<number>, veriable$ line input #<number>, veriable$ [/code:1:37ccf58a8a] de eerste leest tot een komma, de 2e de hele regel sluiten bestand: [code:1:37ccf58a8a] close <number> [/code:1:37ccf58a8a] Had je ook met help kunnen vinden.....
  • Ja dit staat ook wel in de help maar het is niet wat ik zoek. Ik wil meer dan 200 bestanden openen en daar de gegevens uithalen. In dit geval moet ik toch weer zelf al die bestandsnamen intypen.
  • for x = 1 to 200 filenaam$ = "voorvoegsel_"+ltrim$(rtrim$(str$(x)))+".txt" next x bedoel je dat? als je er 0lletjes voor wilt hebben gebruik je deze code: for x = 1 to 200 cijfer$ = ltrim$(rtrim$(str$(x))) cijfer$ = string$(<aantal cijfers>-len(cijfer$),"0") filenaam$ = "voorvoegsel_"+cijfer$+".txt" next x het kan zijn dat de dingen bij string andersom moeten (eerst teken, dan aantal)
  • waarom al die LTRIM en RTRIM? Is niet nodig, er zitten helemaal geen spaties in variabele x, dat gebeurt niet bij een for-lus.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.