Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VB6: ADO: Records deleten in bound grid-component

None
1 antwoord
 • Hallo iedereen,

  Ik weet hoe je in een ADO-recordset een record verwijder en ook dat je d.m.v. het Filter-property meerdere records verwijdert die aan wat criteria voldoen, MAAR …

  In dit geval werk ik met een grid-component (itGrid) die dus direct 'bound' is aan een ado-recordset.
  Dit grid kan je sorteren, zonder dat je je query aanpast.

  Als ik dus een aantal rijen (records) selecteer, voldoen deze niet aan bepaalde criteria waarmee ik ze kan verwijderen (ik heb ze toevallig zo gesorteerd binnen dit component.)

  Een enkel record verwijderen gaat prima, want de cursor loopt intern keurig mee met het recordset, maar hoe vertel ik het recordset nu welke records ik geselecteerd heb?

  (de tabel waarin dit moet gebeuren, kan varieren omdat dit bestaande databases betreft die de gebruiker even kan openen en wijzigen. Heb dus geen houvast aan bepaalde velden ofzo)

  Heb geprobeerd om elke regel apart te selecteren (in een loopje) en dan de records 1 voor 1 weg te gooien, maar dat gaat niet lekker en is bovendien geen nette oplossing vind ik.

  Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen zonder velden toe te voegen of andere wijzigingen aan de database toe te brengen?

  Bedankt,
  ROB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.