Vraag & Antwoord

Programmeren

installatie compiler

Anoniem
Mart77
4 antwoorden
 • hallo iedereen ik heb een gratis compiler gedownload,namelijk borland 5.5 c++ builder.Na de download heb ik ales uitgepakt en geproberd de compiler te starten wa natuuuurlijk ni lukte. :o


  1. Run freecommandlinetools.exe; choose the
  drive and folder into which you want to
  install the free C++Builder 5 command line
  tool development system.

  2. From the bin directory of your installation:
  a. Add "c:\Borland\Bcc55"
  to the existing path
  b. Create a bcc32.cfg file which will set
  the compiler options for the Include
  and Lib paths (-I and -L switches to
  compiler) by adding these lines:
  -I"c:\Borland\Bcc55\include"
  -L"c:\Borland\Bcc55\lib"
  c. Create an ilink32.cfg file which will set
  the linker option for the Lib path by
  adding this line:
  -L"c:\Borland\Bcc55\lib"
  kan iemand mij daar iets wijzer uit worden??????? en hett iets verduidelijken.Voor ik het vergeet ik heb windows xp als OS.
 • Hoi,

  Ik heb zelf geen Borland en kan je niet in detail helpen, hooguit wat globale opmerkingen. Wellicht heb je er wat aan?

  Stap 2a: toevoegen aan je path. Dit lijkt de omgevingsvariabele PATH te zijn. Hier kun je bijkomen door vanaf je desktop met de rechtermuis op "Deze computer" te klikken > "Eigenschappen" > tabblad "Geavanceerd". Klik vervolgens op de knop "Omgevingsvariabelen", selecteer "Path" in de lijst, klik op "Bewerken" en voeg "c:\Borland\Bcc55" achteraan toe. Niet vergeten eerst een puntkomma ";" als scheidingsteken te plaatsen voordat je "c:\Borland\Bcc55" erin zet. Nadat je bovenstaande hebt gedaan denk ik dat je je computer moet herstarten om de wijzigingen actief te krijgen.

  Stappen 2b en 2c. Hier weet ik weinig van. Het lijkt me dat je de 2 bestanden in de directory "c:\Borland\Bcc55" moet maken en de genoemde regels in de bestanden moet plaatsen. Overigens denk ik dat je deze regels ook als commandline-argument kunt opgeven tijdens het compileren, voor zover je dit wat zegt.

  Je kunt het geheel testen door (1) een C++-bestand te maken, (2) een DOS-prompt te openen en (3) in de prompt de naam van je compiler te typen met daarachter de naam van je C++-bestand.
 • Je kan ook Borland's CBuilderX Personal LEGAAl van www.borland.com downloaden. Moet je helaas zelf ff zoeken, ik heb nu geen tijd :cry:
 • :D ik heb de nodige gegevens toegevoegd (met knippen en plakken dus het kunnen geen typfouten zijn)het juiste pad aangegeven die twee textfiles aangemaakt met de nodige regels ook in en opgeslagen in de directory c:borland\bcc55 in die map liggen ook de mappen bin,include,lib enz…
  als ik nu de naam van mijn compiler in typ in de dospromt lukt het niet :evil:
  tis ni gemakkelijk.iemand nog nen tip of een andere degelijke compiler die gemakkelijker is te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.