Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Grafische met VB of C(++)

TP
4 antwoorden
 • Is het mogelijk om met Visual Basic of C/C++ een tank te laten vullen?

  Het idee is het volgende, ik wil een tank langzaam laten vullen tot een bepaald niveau, dan moet er een signaal worden doorgestuurd naar een I/O kaart.

  De vraag is of dit mogelijk is.

  Weet iemand hier ervaring mee heeft of enig idee heeft om dit te doen.
  Heeft VB, C/C++ hier misschien een speciale functie voor???

  TP
 • Dat kan eigenlijk met beide talen. Het gemakkelijkst lijkt ´t me om een "drijver-schakelaar" te gebruik, een simpel maak-/breek-contact. Die sluit je aan op een IO-kaart. Zo'n IO-kaart kun je vast wel krijgen bij bijvoorbeeld Conrad of een ander soortgelijk bedrijf wat electronica verkoopt.

  Vervolgens lees je de status van het contact uit via een "poort". Op de kaart stel je in welke poort je wilt gebruiken en met een simpel "IN" commando lees je de status van de schakelaar uit. Met dezelfde IO-kaart kun je ook de pomp aansturen. Als de pomp veel stroom verbruikt zul je er wel een relais tussen moeten hangen om b.v. 220 volt te schakelen want dat levert de IO-kaart natuurlijk niet zelf.
 • [quote:859d5dabac="Kamikaasje"]Dat kan eigenlijk met beide talen. Het gemakkelijkst lijkt ´t me om een "drijver-schakelaar" te gebruik, een simpel maak-/breek-contact. Die sluit je aan op een IO-kaart. Zo'n IO-kaart kun je vast wel krijgen bij bijvoorbeeld Conrad of een ander soortgelijk bedrijf wat electronica verkoopt.

  Vervolgens lees je de status van het contact uit via een "poort". Op de kaart stel je in welke poort je wilt gebruiken en met een simpel "IN" commando lees je de status van de schakelaar uit. Met dezelfde IO-kaart kun je ook de pomp aansturen. Als de pomp veel stroom verbruikt zul je er wel een relais tussen moeten hangen om b.v. 220 volt te schakelen want dat levert de IO-kaart natuurlijk niet zelf.[/quote:859d5dabac]

  Dat begrijp ik maar ik bedoel eigenlijk: ik laat een emmer vullen en lees dit niveau in met de I/O kaart , kan ik dit niveau ook in bv in VB visueel laten zien?
 • Met de opstelling zoals ik boven omschreef heb je eigenlijk maar 2 standen: vol of niet vol. Als de emmer niet vol is weet je natuurlijk niet precies hoeveel er werkelijk inzit, maar dat zou je op kunnen lossen met een serie drijf-schakelaars boven elkaar.

  Als je de stand van zaken vervolgens visueel op het scherm wilt weergeven zou je het kunnen doen met een paar simpele graphics statements. Het enige wat je werkelijk nodig hebt is een "Rectangle" functie. Die beeld een rechthoek af op het scherm met x/y coordinaten van de linker bovenhoek en rechter onderhoek. Als de emmer vol is teken je de rechthoek gevuld. Als hij leeg is teken je alleen de outline. Als hij half gevuld zou zijn teken je twee rechthoeken boven elkaar. De bovenste alleen de outline en de onderste gevuld. Bedoel je zoiets?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.