Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Access: hoofdformulier en subformulier

Wiep Corbier
8 antwoorden
 • Ik heb in Access een formulier met een subformulier gemaakt. In het hoofdformulier wordt bijvoorbeeld een product geselecteerd en in het subformulier worden bijvoorbeeld de desbetreffende accessoires getoond. Tevens moeten in het subformulier eventeueel nieuwe accessoires toegevoegd kunnen worden. Helaas gaat dit niet! Heb al verschillende properties gewijzigd om het voor mekaar te krijgen om een record in het subformulier toe te voegen. Wie weet wat ik hieraan kan doen om het toch voor mekaar te krijgen? B.v.d.
 • Zie je wel bestaande accessoires maar kun je geen nieuwe toevoegen of zie je helemaal niks?

  Heb je wel de twee gelinkt (in subform properties, tabblad data)?
 • [quote:1fdb38b615="Wim Sturkenboom"]Zie je wel bestaande accessoires maar kun je geen nieuwe toevoegen of zie je helemaal niks?

  Heb je wel de twee gelinkt (in subform properties, tabblad data)?[/quote:1fdb38b615]

  De accessoires zijn te zien maar kan geen record toevoegen en beide formulieren zijn naar mijn menening gelinkt.
 • Als je niets speciaals met die formulieren hebt gedaan, staat er onder in dat subformulier een >*.
  klik daarop en je kunt toevoegen.
 • Dat begrijp dat dat er moet staan en dat staat er nu dus niet !! De vraag is dus nog altijd waarom kan ik dus geen records toevoegen?


  [quote:ed8a9e9e8a="Wiep Corbier"]Als je niets speciaals met die formulieren hebt gedaan, staat er onder in dat subformulier een >*.
  klik daarop en je kunt toevoegen.[/quote:ed8a9e9e8a]
 • Is het suformulier gebaseerd op een query of op een tabel? In het eerste geval zal de query je waarschijnlijk parten spelen.
  Ik ben geen access specialist, misschien geldt bovenstaande ook voor het hoofdformulier. Ik meen wel eens gezien te hebben dat als je hoofdformulier een probleem heeft (geen records kunnen toevoegen), je dan ook geen records kunt toevoegen in het subformulier.
 • Er zijn diverse manieren om het op te lossen, maar stuur me anders de mdb even op.

  wcorbier@home.nl
 • Op de eerst plaats stuur ik de db niet omdat deze gevoelige info bevat en ten tweede heb ik al een oplossing gevonden. In ieder geval bedankt!

  [quote:b055ef2de9="Wiep Corbier"]Er zijn diverse manieren om het op te lossen, maar stuur me anders de mdb even op.

  wcorbier@home.nl[/quote:b055ef2de9]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.