Vraag & Antwoord

Programmeren

probleem met canvas in java

4 antwoorden
  • ik heb een canvas met wat erop getekend in een JFrame. als ik vervolgens het window minimaliseer en weer maximaliseer is de tekening verdwenen. Dit gebeurt ook wanneer je een ander venster voor het betreffende venster sleept. er moet toch een event ofzo zijn waardoor je kunt repainten, maar ik krijg dit niet voor elkaar.
  • Al de repaint method geprobeerd?
  • daar gaat het niet om slimmerik welk event moet ik hebben?? en hoe implementaar je dat, want ik heb een aantal events geprobeerd, maar ik doe iets fout in mn implementatie, want hij voert de eventhandler ook niet uit!
  • 1) Is er standaard al wat getekend op je canvas (dus in paint of iets dergelijks?) of teken je zelf bij het uitvoeren van je applet iets erop? Heb je de juiste dingen geimplementeerd? 2) Normaal is het namelijk zo dat als je het venster minimaliseert dat het applet een repaint uitvoert. Dus heb je in je paint methode geen opdracht staan die het veld leegmaakt? 3) Waar laat je al je code uitvoeren? Het beste is om paint alleen methoden aan te laten roepen en die methoden zichzelf laten tekenen. Het zou kunnen zijn dat je canvas zichzelf niet 'onthoud'. Als je de dingen die op je scherm staat kun vastleggen in bijv. een list en dat je paint alleen de list laat tekenen, dan blijft als het goed is je scherm staan

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.