Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[VB6] Hoe verberg ik mijn app voor Taakbeheer

None
8 antwoorden
 • Ik ben bezig met een client-server app voor een internet cafe. Het progsel moet de computer op een door de administrator vastgestelde tijd afsluiten, ongeacht wat. Het programma is (uiteraard) password protected dus de gebruiker zou er niet mee moeten kunnen rommelen. Ook zijn alle registry entries versleuteld d.m.v. een simpele XOR routine dus de 'gewone' gebruiker zal hierdoor wel afgeschrikt worden.

  Het probleem is dat het progje nog steeds in de lijst met processen staat. Onder windows 9x kun je dat verbergen met 'RegisterServiceProcess' maar deze API functie is niet toepasbaar op NT versies. Hierdoor zou de gebruiker het proces af kunnen sluiten en dat is niet wat de administrator wil.

  Hoe krijg ik dit proces alsnog uit de lijst? Is dit uberhaupt wel mogelijk in NT?
 • Je kunt ook het proces als service van de administrator laten draaien; dan istie ook niet af te sluiten ;-)

  (vraag me alleen niet hoe dat ookalweer precies moest)
 • Dan vraag ik het bij deze aan iedereen behalve jou. :D Hoe start ik een proces op als service van de administrator of van het systeem zelf?
 • DAt betekent niet dat ik het niet op akn zoeken :-)
  http://www.geocities.com/lwddemon/setiservice/ <– dat gaat oover het runnen van SETI@home als service, dat zou met je progje ook moeten lukken :-)
 • beetje vaag:

  Een of andere setting van je form zorgt ervoor, dan is ie niet bij het eerste tabblad te zien, wel bij processen. Maar als je em svhost.exe ofzo noemt dan valt ie niet op.
 • FF een inval:

  Als je wil dat je proggie niet af te sluiten is, dan maak je twee verschillende processen, die steeds checken of de ander nog bestaat, en anders weer opstarten.

  PS: Services kun je met een of ander service control ding maken.

  Kijk voor services eens in je winxp systeembeheer.
 • [quote:a43e6dfe66="webspider"]DAt betekent niet dat ik het niet op akn zoeken :-)
  http://www.geocities.com/lwddemon/setiservice/ <– dat gaat oover het runnen van SETI@home als service, dat zou met je progje ook moeten lukken :-)[/quote:a43e6dfe66]

  Die link is inderdaad erg interessant, ik ga er morgen eens flink mee aan de slag. Ik heb ook een programma dat zichzelf kan registreren als een server, desnoods mail ik de auteur voor info.

  [quote:a43e6dfe66="Zematiës"]FF een inval:

  Als je wil dat je proggie niet af te sluiten is, dan maak je twee verschillende processen, die steeds checken of de ander nog bestaat, en anders weer opstarten.[/quote:a43e6dfe66]

  Dat idee had ik ook, en dan zou ik dat controlerende programma een niet opvallende naam kunnen geven. En anders, onder win9x is er zo'n taakplanner, ik neem aan dat die ook onder XP te vinden is.

  Maar zo'n niet te stoppen service is natuurlijk ook mooi.
 • Met behulp van VB6 is het volgens mij niet mogelijk windows services te maken. Hiervoor heb je dan C++ voor nodig. Er bestaan workaround met behulp van wrappers en dergelijke, maar het kost een hoop moeite.

  In VB.NET kan het wel.

  In VB.NET is het maken van dergelijke services zeer eenvoudig. Kies als template een Windows Service, voeg code toe aan de OnStart, OnStop, OnPause, OnContinue events en voeg een installer toe aan de designer. De installer installeert later de service onder de gebruiker welke je daar instelt.

  compileren en met behulp ban InstallUtil.exe de service installeren. Deze is vervolgens te vinden in de lijst met services.

  Is erg veel over te vinden op het internet.

  Greetz,

  Taz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.