Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

help bij oefening

LabRat
7 antwoorden
 • :D ik zit met een korte vraag en hoopte dat ik hier toch een duwke in de rug kan krijgen wat de broncode aangaat.de vraag luidt
  "[size=18:1c282606b0]bepaal random 10 oefeningen op de tafels van vermeningvuldiging en geef een beoordeling"[/size:1c282606b0].
  het is dus de bedoeling dat de gebruiker random 10 vermvuldiging oef krijgt,daar een antwoord op invoert(bv. 2*3 = random oef die de pc geeft en dan de uitkomst word ddor de gebruiker ingevoerd waarop de de computer een beoordeling geeft juist of fout(bv. 2*3=7
  uitvoer de uitkomst is fout. :o
  dit alles moet in de for lus gebeuren
 • Hmm snap er nog niet vel van, maar in welke taal moet dat zijn?
 • :oops: sorry de taal moet c++ zijn en het prgramma geeft gewoon 10(random)verschillende oef(verm.) aan de gebruiker waarop een beoordeling word gegeven.
 • En wat moeten wij dan doen?
  Kan je misschien met de volgende twee links iets? Zelf een betje nadenken mag ook wel hoor 8)

  http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/tut1-1.html
  http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/tut2-1.html

  http://www.agner.org
  andom/
 • Dus als ik het goed begrijp moet er dit komen te staan. (aantal random uitkomsten staat bijv op 8 en de som is bijv 3*6):

  3*6=12 fout
  3*6=14 fout
  3*6=25 fout
  3*6=17 fout
  3*6=18 goed
  3*6=4 fout
  3*6=1 fout
  3*6=9 fout

  Begrijp ik dit goed?
 • :lol: ja zo moet het programma reageren
 • Kijk even naar de functies [i:bfd84e8bad]rand[/i:bfd84e8bad] en [i:bfd84e8bad]srand[/i:bfd84e8bad]. Even zoeken met google op [i:bfd84e8bad]random number c[/i:bfd84e8bad] had je o.a. dit opgeleverd. De rest kun je lijkt me wel zelf bedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.