Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

datum notatie excel

Dick Bierman
3 antwoorden
 • ik heb al veel geprobeerd maar krijg het volgende niet voor elkaar:
  in excel 97 heb ik een kolom A gevuld met data van 01-01 tot 31-12. (B en C bevatten Onkosten en bedragen. ) Nu wil ik een draaitabel maken en kunnen sorteren op maand. maar dat lukt niet met de notatie van kolom A. Dus voeg ik een kolom in maar vervolgens lukt het me niet om de waarde van A2 in B2 om te zetten naar notatie Jan of Januari. Tenminste niet op een dusdanige manier dat deze waarde ook in de formulebalk verschijnt en niet alsnog de originele datum. Hoe kan zoiets simpels wel gerealiseerd worden? In de draaitabel krijg ik hierdoor meerdere rijen met januari of februari, terwijl dat nu juist niet de bedoeling is.
  :cry:
  martin
 • In de kolom B1 zet u de formule '=MAAND(A1)' en zo voor iedere rij hetzelfde verhaal…
 • dat heb ik ook geprobeerd. En voor de maand januari gaat dat ook goed. alle data erna blijft ie echter aangeven als Januari. Dat wil zeggen dat de formule wel de waarde 2 retourneert voor een datum als 3-2 maar indien ik op deze cel de opmaak MMM toepas dan krijg ik Jan terug.
  Dus om de een of andere reden lijkt deze formule niet correct te werken..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.