Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Script in Acces XP

Wiep Corbier
4 antwoorden
 • Ik heb dit script gemaakt in Acces XP. De bedoeling is dat een record uit een subformulier word verplaatst naar een ander record van het hoofdformulier. Het probleem is dat het oude record niet automatisch weggaat, als ik het te verplaatsen record knip.

  Alvast bedankt,
  Michiel


  [quote:af461df3f6]Private Sub Datum_AfterUpdate()

  If Datum < Forms!Perioden!Begindatum Or Datum > Forms!Perioden!Einddatum Then
  vraag = MsgBox(" De ingevoerde datum komt niet overeen met " & Chr(10) & " de geselecteerde periode. Wilt u dit record naar " & Chr(10) & " de juiste periode verplaatsen? " & Chr(10) & Chr(10), vbYesNo + vbExclamation + vbDefaultButton1, "Foute invoer", "", "100")
  periodeverschil = Int((Datum - Forms!Perioden!Einddatum) / 28 ) + 1
  End If

  If vraag = vbYes Then
  DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
  DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 2, , acMenuVer70
  DoCmd.GoToRecord acDataForm, "Perioden", acNext, periodeverschil
  DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 5, , acMenuVer70
  End If

  End Sub
  [/quote:af461df3f6]
 • Als ik je goed begrijp heb je dan dus in de tabel waarop het subformulier gebaseerd is een veld staan waarnaar je verwijst vanuit je hoofdformulier.

  Volgens mij is het dan veel makkelijker om het 'sleutelveld' op je subformulier te voorzien van de juiste waarde en het subformulier te requery-en (me.requery). Let hierbij wel op dat je in code moet verwijzen naar [hoofdformulier]![subformulier]

  Suc6
 • Ik weet of ik niet helemaal duidelijk ben geweest (ik lijk net een schooljuf), maar ik begrijp jou niet helemaal.

  [img:ca739d69f8]http://images.cu2.nl/cu2.nl/148/188/4/pics/0.jpg[/img:ca739d69f8]

  Als ik een datum invoer die niet in die periode valt invul, zoals in het voorbeeld (2-2 is na het einde van de periode, nl. 28-1), moet dat record verplaatst worden naar de volgende periode. Ipv het record te verplaatsen, wordt het record gekopieerd.
 • Pas na 5 keer lezen snap ik pas wat je bedoelt… :oops:

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.