Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Inhoud cel verwijderen binnen access

GlazzOOG
6 antwoorden
 • Ik heb een enquête gemaakt binnen Access. D.m.v. toevoegquery's wordt het antwoord van de geënquêteerde in een externe database geplaatst.

  Wanneer je vervolgens de enquête opnieuw wilt doen, blijven de antwoorden van de vorige sessie in de cel staan.

  Is er een mogelijkheid om de inhoud van individule cellen te verwijderen via een VB commando of macro? De hele record mag niet verwijdert worden namelijk.
 • Ik denk dat je bedoeld dat je de enquete nog een keer wilt maken maar dan de antwoorden wilt opslaan in een nieuw record?

  Dan is het makkelijkst om het formulier te openen met een macro (of liever een stukje VBA) die ervoor zorgt dat het formulier wordt geopend met een nieuw record. Zo blijven reeds ingevoerde gegevens ten allen tijde bewaard.

  Suc6,
 • Wanneer je een knop indrukt om je antwoord aan te geven, wordt er een macro gestart, die een toevoegquery opent. De toevoegquery haalt het gekozen antwoord uit een tabel met alle vaste antwoorden of eventueel ingetypte antwoorden, en plaatst dat antwoord in een externe tabel. In die tabel komen alle gegeven antwoorden te staan.

  Wanneer je bijvoorbeeld een antwoord ingetypt hebt (open vraag) of een selectievakje aangeklikt, bleef het antwoord in de cel staan, waardoor de volgende geënquêteerde dat antwoord nog kon zien.

  Nu heb ik via een bijwerkquery de ingetypte antwoorden op de tekst "<invullen>" gezet en alle selectievakjes op "Nee" gezet.

  Wanneer je nu dus antwoorden geeft en op de knop 'volgende' klikt, wordt een macro gestart, die èn de toevoegquery opstart èn de bijwerkquery uitvoert.

  Als je even stoeit, kom je er vaak toch nog wel uit :-)
 • Het zal wel aan mij liggen, maar het klnkt vrij onlogisch. Het principe van een formulier gebaseerd op een tabel (of query) is dat je zelf niet hoeft te vogelen met update of insert query's.

  Ik verwacht dan dat je een formulier gebouwd hebt dat niet gebaseerd is op een tabel of query? Volgens mij haal je jezelf dan een hoop onnodig werk op de hals. Daarnaast kan er ook nog vanalles mis gaan wat je in je formulier moet afvangen (performancetechnisch niet top) terwijl je dat ook in je tabel kunt doen.


  Grtz,
 • Zou je mij eens een klein voorbeeld kunnen maken in access hoe jij het zou doen?

  Ik kom inderdaad wel eens problemen tegen, wanneer iemand toevallig ergens klikt, waardoor er een tweede record bij komt. Daardoor schopt hij de toevoegquery door de war, zodat ik dan moet uitvissen hoe het wel had gemoeten.

  Ik zou zelf niet weten hoe ik een enquête anders aan zou moeten maken dan op de manier zoals ik beschreven heb. Maar ben wel benieuwd hoe jij het dan zou doen.

  Grietz
 • Even heel quick and dirty. Een heel simpel enquete applicatietje dat lang niet alles zal kunnen wat je wil, maar wel laat zien hoe een formulier gekoppeld aan een tabel functioneert.

  Download de db via http://www.mvb-automatisering.nl/enquete.mdb

  Open het schakelbord en druk op de knop Enquete. Deze knop opent het formulier frmEnquete met een nieuw (leeg) record. Zo komen er nooit oude waarden in de velden.
  Bij het klikken op OK wordt het formulier afgesloten.
  Om foute invoer te voorkomen zouden de record navigatie knoppen ook weg moeten. Dan kan niemand meer naar eerder ingevoerde enquetes kijken.


  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.