Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Delphi 7] ListBox invullen vanuit Record ?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hey, ik heb na veel geklooi eindelijk een werkend record (zie hier) die ik in een file kan opslaan, en kan hem nu ook uitlezen. Maar nu wil ik hetvolgende:
  Ik heb een Groupbox met labels (Name, Age, Country etc) en editboxen naast die labels (daar komen de namen en leeftijdedn in te staan)en ook een listbox. Nu wil ik dat de namen van de personen in de Listbox komen te staan, en dat als zo'n naam (persoon dus) wordt geslecteerd, de bijhorendee info in de groupbox wordt weergegeven. Dat laatste zal me wel lukken, maar hoe krijg ik die dingen in de ListBox. Ik kan absoluut niet met listboxes overweg (of beter gezegd, ik ken ze (nog) niet).

  Kan iemand me opweg helpen ?

  Alvast heel erg bedankt !
 • ListBox.Items.Add('tekst');

  Gewoon met een loop vullen en 'tekst' vervangen door een variabele met bijv de naam.
 • [code:1:1690679484]ListBox.Items.Add(Person.Name);[/code:1:1690679484]
  Oke dat lukt me nu. Maar hoe zorg ik dat als ik op een bepaalde naam klik ( in die listbox ) dat dan de info die daarbij hoort uit mijn record wordt gelezen, en geschreven in editboxes… ?.
  [code:1:1690679484]Form1.ListBox1Click(TSender : Object);
  BEGIN
  Edit1.Text := Person.Name;
  END;
  [/code:1:1690679484] ???
 • Je kan ListBox1.ItemIndex gebruiken voor het nummer dat geselecteerd is. Die is -1 als er geen geselecteerd is.

  Je kan ook een TObject maken met de hierin je gegevens en deze toevoegen met ListBox1.AddObject('tekst', Person); Person is dus dat TObject.
 • Je zou ipv Click ook de event Change kunnen gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.