Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Beveiligen van een accessdatabase

Anoniem
w.roosenburg
2 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Ik heb voor onze scoutinggroep in access een programma geschreven die onderandere de biervoorraad beheerd. Als je hem opstart opend er een inlog frm waar ze in kunnne loggen. Er zijn 2 mogelijkheden gebruikers en ik (moderator)

  Alleen nu kunnen ze middels de shifttoets opstarten en in de programmacode komen en de pincodes opvragen en in de tabellen en dan alle budgetten en voorraaden aanpassen.

  Weet iemand een manier om dit volledig dicht te spijkeren? Het liefsst wil ik zelf nog in de tabellen kunnen komen maar als dat onmogelijk is dan is het ook goed maar dan moeten de tabellen we gedumpt kunnen worden op een diskette

  Heeft iemand een idee?
 • 1. Splits tabellen en programma van elkaar.
  2. Compileer je programma DB tot een MDE (dan staat je code er niet meer in).
  3. Als je het nog niet gedaan hebt, schakel user-level security in. (vergeet hierbij niet om admin alle rechten af te nemen.

  Op msdn staat van alles wel uitleg. Ook de helpfile van access geeft vaak goede uitleg. MSDN: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/odeopg/html/deovraccessuserlevelsecurity.asp


  Suc6,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.