Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Blob veld in oracle db benaderen met VB6 programma

beheer25
5 antwoorden
 • Wie kan mij helpen met het volgende probleem?
  Op mijn server draait een Oracle 8.1.6 database. Normaal gesproken kan ik via een odbc koppeling en een zelf geschreven VB6 programma alle data binnenhalen die ik hebben wil.
  Nu loop ik tegen het volgende probleem aan. Zodra ik een Blob veld in een tabel heb aangemaakt (voor images) en deze probeer te benaderen via de odbc koppeling dan krijg ik constant de foutmelding: -2147467259 (80004005) 'Het gegevenstype wordt niet ondersteund'.

  Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd doe?
 • Gebruik je de native oracle odbc-driver of ga je via een van de jet-odbc drivers naar Oracle? Deze laatste ondersteunen bij mijn weten geen clob of blob data-types.
 • Ik maak gebruik van de Jet Odbc drivers en ben er inmiddels via Microsoft (artikel Q244661) achter gekomen dat deze driver inderdaad geen Blob of Clob velden ondersteund.
  Weet je toevallig of er een andere manier is om dit toch voor elkaar te krijgen? Alvast bedankt…
 • Een andere weg dan het installeren van de native drivers? Nee, zou het niet weten.

  Wat je wel zou kunnen doen is niet de afbeeldingen zelf in de database opslaan maar in plaats daarvan een verwijziging naar het afbeeldingbestand op schijf (pad + bestandsnaam). Op die manier omzijl je het probleem.
 • Het probleem omzeilen is niet mogelijk omdat de oracle database al gevuld is en door iemand anders aangeleverd wordt. Mijn bedoeling is om juist de afbeeldingen te kunnen uitlezen/uitpakken, bewerken en weer terugzetten.

  Wie o wie kan mij helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.