Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Access: afhankelijk veld

beheer25
3 antwoorden
 • Op dit moment ben ik bezig met het maken van een database in Access 97. Nu wil ik graag op een formulier een selectievakje opnemen. Dit selectievakje moet wanneer hij aangevinkt is ervoor zorgen dat een aantal extra in te vullen velden verschijnen. Als ie niet aangevinkt is, is het de bedoeling dat die velden niet in te vullen zijn (het is niet perse nodig dat ze ook niet zichtbaar zijn) Ik heb alleen geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Ik heb al wat rondgezocht in de helpfile en op internet, maar verder dan Groepsvakjes kom ik niet. Weet iemand hier misschien een oplossing voor?
 • Niet al te ingewikkeld stukje VBA dat je in het After Update event kunt zetten (en aanpassen natuurlijk) van de checkbox:

  [code:1:f45b612a10]
  Private Sub Check2_AfterUpdate()
  If Me.Check2 = True Then
  Me.List0.Visible = True
  Me.Label1.Visible = True
  Else
  Me.List0.Visible = False
  Me.Label1.Visible = False
  End If

  End Sub
  [/code:1:f45b612a10]

  Als de checkbox wordt aangeklikt zullen list0 en label0 verschijnen. Als het boxje is uitgevinkt zullen de velden verdwijnen. Zorg er wel voor dat bij het openen van je formulier het zaakje goed staat middels de default waarden voor de desbetreffende eigenscappen van de controls. Anders wordt het namelijk een onlogisch geheel.


  Suc6,
 • Dankjewel Beheer25, het werkt nu. Maar er is alleen wel een probleempje. Het wel of niet aanvinken van het selectievakje heeft namelijk invloed op de zichtbaarheid van het veld bij alle records. Als ik hem nu dus op record 1 aanvink, wordt ie automatisch ook op record 2, 3 enz. aangezet. Het is juist de bedoeling dat dat alleen voor het huidige record geld. Hoe kan ik dat doen?

  de code die ik nu gebruik:
  [code:1:947dfffc92]Private Sub geselecteerd_AfterUpdate()
  If Me.geselecteerd = True Then
  Me.onzichtbaar1.Visible = True
  Me.Bijschrift2.Visible = True
  Else
  Me.onzichtbaar1.Visible = False
  Me.Bijschrift2.Visible = False
  End If


  End Sub
  [/code:1:947dfffc92]

  Trouwens, moet er geen uitroepteken achter Me?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.