Vraag & Antwoord

Programmeren

(VB6) vertraging inbouwen

13 antwoorden
 • Hoi allemaal, Ik heb voor een programma een stukje code waarmee ik een screenshot neem alleen wil ik bij dat screenshot een aantal knoppen weg laten vallen. Die kan ik dus gewoon met 'knop.visible = false' verstoppen en daarna het screenshot laten maken, het probleem is alleen dat het screenshot meteen de volgende commandoregel is waardoor ik steeds een screenshot krijg waarbij de knop nog niet helemaal weg is. Dit wil ik verhelpen door een vertraging tussen deze commando's te zetten, maar weet iemand hoe ik dat kan doen?
 • Al iets met de timer geprobeerd?
 • en met (Q) basic voor dos dan?
 • die vat ik dan weer niet :-? Je kun zoiets doen als: [code:1:1915f372ec] Timer.Enabled = True While i = false knop.visible = false If timer1.Time = 2 Then i = true Next Timer1.Enabled = false 'Screenshot code [/code:1:1915f372ec] Ik heb VB hier niet op staan en al een tijd niet meer gedaan dus er zitten wat fouten in, maar het gaat om het idee. Hij herhaald de stappen tussen While en next als i niet waar is. i wordt waar als er 2 sec verstreken zijn. Dan gaat hij verder (zet teller uit en maakt een shot).
 • [code:1:db44ab0e48] for i = 1 to 100 doevents next [/code:1:db44ab0e48] Dat werkt ook wel denk ik
 • nee, dat draait bij bepaalde pcs sneller dan bij andere, slecht idee dus timer doe je zo: timer.time (oid) = 2 sub screenshot() timer.enabled = true knop.visible = false 'screenshotcode: end sub sub timer_time timer.enabled = false knop.visible=true end sub
 • Maar wat ik zei klopt toch globaal wel? hij telt gewoon tot 2 (dus niet de variable in die loop steeds verhogen)
 • de oplossing van ruudfeen vond ik niet zo mooi, die van jou is hetzelfde maar dan zonder de VB-specifieke code ;)
 • Het best zou je gebruik kunnen maken van het commando Doevents. Na de regel knop1.visible = False voeg je een regel in met het commando Doevents. Dit commando zorgt ervoor dat alles in deze procedure voor dit commando wordt uitgevoerd. Als het goed is zou het dan moeten werken.
 • [quote:cc086b8689="Gerton"]Na de regel knop1.visible = False voeg je een regel in met het commando Doevents. Dit commando zorgt ervoor dat alles in deze procedure voor dit commando wordt uitgevoerd.[/quote:cc086b8689] A) leg uit? ik kan je niet helemaal volgen :-? B) dit is een topic van een maand oud, kicks worden niet op prijs gesteld :wink: C) je onderschrift is te lang, mag maximaal 2 regels zijn 8)
 • [quote:5ced6f0f08="webspider"][quote:5ced6f0f08="Gerton"]Na de regel knop1.visible = False voeg je een regel in met het commando Doevents. Dit commando zorgt ervoor dat alles in deze procedure voor dit commando wordt uitgevoerd.[/quote:5ced6f0f08] A) leg uit? ik kan je niet helemaal volgen :-? B) dit is een topic van een maand oud, kicks worden niet op prijs gesteld :wink: C) je onderschrift is te lang, mag maximaal 2 regels zijn 8)[/quote:5ced6f0f08] op A: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;158175 Op B: Zijn oude posts zonder goed antwoord verlopen ? kicks ?? :-? Het zegt me niets.... Maar ik zal je niet schoppen, voor als je daar bang voor was... ( ik is niet echt gewelddadig) Op C: groeten. das 1 Gerton das 2.. Netjes toch ??
 • A) ik bedoelde: geef een voorbeeld van hoe je het moet gebruiken [code:1:b1cd61577a] X = Timer() Do While X + 10 > Timer() DoEvents Loop [/code:1:b1cd61577a] bijvoorbeeld :) B) topics na 2 weken zijn meestal al opgelost :) maar nvm, dit was een zeer nuttige toevoeging, ik dacht van, en wat heeft _dit_ dan voor voordelen, omndat je geen voorbeeld gaf ;) C) twee regels = tussenregels meegerekend ;)
 • Dat zijn 3 regels, 2 zinen. Max = 2 [b:437d2185ef]regels[/b:437d2185ef]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.