Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

beveiliging tegen wijzigen en sectie-einde in VBA (Word)

Anoniem
beheer25
11 antwoorden
 • Ik heb een doc dat voor een gedeelte wel en voor een gedeelte niet door gebruikers veranderd mag worden.

  In Word heb ik wat formulieren beveiligd. D.m.v. een sectie einde kan je aan de beveiliging een grens stellen (eindemarkering).
  Na de sectie einde is de beveiliging wel gedeeltelijk maar niet helemaal weg. Na de sectie einde zijn Kop- en voettekst, nummering etc. en een heleboel menu items onbruikbaar (greyed out).

  Hoe kun je een gedeelte van doc beveiligen tegen wijzigen, zonder dat het onbeveiligde gedeelte toch niet volledig vrij bruikbaar is?
 • Staan je header en footer ingesteld als "Same as previous"? Dat zou verklaren dat je beveiliging nog actief is. In die "Previous" sectie zijn ze beveiligd.


  Grtz,
 • [quote:871187c0aa="beheer25"]Staan je header en footer ingesteld als "Same as previous"? Dat zou verklaren dat je beveiliging nog actief is. In die "Previous" sectie zijn ze beveiligd.


  Grtz,[/quote:871187c0aa]

  Dat was ook 't eerste wat ik dacht, maar dat is niet zo.
  Niet ingesteld op "zelfde als vorige" en toch niet te wijzigen in een onbeveiligde sectie.

  Rara?
  Accepteren denk ik.
 • Stuur hem anders eens op als dat kan, ik begin benieuwd te worden…


  Grtz,
 • [quote:3bc5d5ebc6="beheer25"]Stuur hem anders eens op als dat kan, ik begin benieuwd te worden…


  Grtz,[/quote:3bc5d5ebc6]

  Opsturen?
  waarheen?
 • beheer25@hotmail.com
 • Heb je het docje ontvangen?
  En…
 • Ik heb hem ontvangen. Ik krijg de beveiliging van de koptekst ook niet af.

  Ik denk dat dit bedoelde functionaliteit is. Als je in Word een formulier maakt wil je meestal niet dat gebruikers aan dingen als kopteskt etc. kunnen sleutelen. De beveiliging die je instelt gaat immers over het gehele document en niet alleen voor dat stukje formulier dat je hebt gemaakt.

  Mischien is het hiervoor handiger om een UserForm te gebruiken. Daarin is alles standaard al beveiligd en kun je het hoofd document dus ongemoeid laten.

  Helaas geen oplossing dus. Wellicht kun je het probleem nog eens voorleggen in een MS managed forum.


  Grtz,
 • [quote:585db0a3dc="beheer25"]

  Mischien is het hiervoor handiger om een UserForm te gebruiken. Daarin is alles standaard al beveiligd en kun je het hoofd document dus ongemoeid laten.


  Grtz,[/quote:585db0a3dc]

  Wat bedoel je met userform?
 • Je kunt in VBA (via <ALT>+<F11>;) een userform aanmaken op een vergelijkbare manier als dat je dat in VB kunt. Omdat dit gedeelte niet in je document zit heb je er ook geen last van als er dingen in je document wijzigen.

  Het form kun je vervolgens laten oproepen door een macro te koppelen achter een custom button in de menubalk.


  Grtz,
 • [quote:7d579c2460="beheer25"]Je kunt in VBA (via <ALT>+<F11>;) een userform aanmaken op een vergelijkbare manier als dat je dat in VB kunt. Omdat dit gedeelte niet in je document zit heb je er ook geen last van als er dingen in je document wijzigen.

  Het form kun je vervolgens laten oproepen door een macro te koppelen achter een custom button in de menubalk.


  Grtz,[/quote:7d579c2460]

  Klopt het dat je in het userform geen opmaak kunt toepassen, of kan dat wel?

  Op de manier waarop ik het wil gebruiken moet ik de lettergrootte, lettertype, kleur etc. aan kunnen passen zonder dat een gebruiker daar wat aan kan veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.