Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Basiskennis VB.Net

None
14 antwoorden
 • Hoe begin je hieraan?: geen specifieke programeerkennis, wel vertrouwd met sql en Business Objects.
  Werkgever biedt cursus VB.net aan ,1 week cursus,1 week terug werken, 1 week cursus.(misschien nog derde week)
  Nu weet ik nog van enkele jaren terug toen ik die cursus Business Objects voor de 1ste keer volgde (heb hem 3x gevolgd, bij 3 verschillende IT-firma's,dus elk jaar 1X) dat ik toen van het kastje naar de muur werd gestuurd en het in Keulen hoorde donderen.
  Dat was echt een afgang buiten categorie.
  Hoe voorkom je zoiets met VB.net?
  Johan
 • Koop een boek :D
 • Studeren op VB.NET? Heb je een computer? Kun je eenvoudig aan een kopietje komen van Visual Studio? (Legaal natuurlijk…) Dan lijkt het mij heel eenvoudig… Installeren die hap en vervolgens maar gaan spelen.

  Daarnaast, zoals Wiep al zegt, koop een boek! Maar bij je legale versie van VS.NET zit al enige interessante boeken en de nodige helpfiles om door te lezen.

  Indien je nog 65 centimeter aan ruimte op je boekenkast hebt dan kun je zelfs de complete .NET Framework Class Library Reference aanschaffen die als een handig naslagwerk te gebruiken is. Maar er zijn nog heel veel andere interessante boeken over VB.NET en het hangt er maar van af wat je uiteindelijk moet gaan bouwen.

  En wat als je geen programmeerkennis hebt? Nou, begin dat maar snel op te bouwen want dat zul je snel genoeg nodig hebben. Er zijn al veel te veel programmeurs zonder programmeerkennis in deze wereld… :D
 • [i:90acf0d953]Er zijn al veel te veel programmeurs zonder programmeerkennis in deze wereld… [/i:90acf0d953]

  Gelukkig werken ze allemaal bij één bedrijf: CapGemini, en zodanig makkelijk te herkennen. Ze dragen allemaal een zwart pak, en dragen een duur lijkend koffertje. De inhoud van dat koffertje bestaat uit een broodje pindakaas, een appel of sinaasappel, en het boek: programmeren voor dummies. Deel I.
 • [quote:54b63790e8="Wiep Corbier"][i:54b63790e8]Er zijn al veel te veel programmeurs zonder programmeerkennis in deze wereld… [/i:54b63790e8]

  Gelukkig werken ze allemaal bij één bedrijf: CapGemini, en zodanig makkelijk te herkennen. Ze dragen allemaal een zwart pak, en dragen een duur lijkend koffertje. De inhoud van dat koffertje bestaat uit een broodje pindakaas, een appel of sinaasappel, en het boek: programmeren voor dummies. Deel I.[/quote:54b63790e8]
  :D :D
 • Aan Visual studio geraak ik zo vlug niet aan.
  VB6 heb ik wel ,ken ik ook niets van.Zou het interessant zijn eerst VB6
  wat te leren verstaan?
  En dan te zien of ik in het najaar die cursus al dan niet ga volgen?
  Cursus is niet verplicht, maar als VB6 niet zou lukken door zelfstudie, moet ik al zeker niet naar .Net beginnen,zeker?
  Johan
 • is Visual Basic , niet C++ of C ?
 • Microsoft Visual Basic 6.0 ;
 • Eerst VB6 leren? Niet handig, denk ik. De verschillen tussen VB6 en VB.NET zijn toch vrij groot.

  Microsoft Visual Basic .NET Deluxe Learning Edition - Version 2003 kost €106,90 inclusief BTW. Daarbij krijg je VB.NET standaard en een hoeveelheid literatuur om te lezen. Als je met VB wilt beginnen moet je maar eens kijken of je de financiering van dit pakket rond kan krijgen…

  Overigens zul je wel bepaalde functionaliteit missen die in de grotere VB.NET pakketten wel zitten maar het gaat hier gewoon om het leren van de basics. 8) Is het de moeite waard? Wel, ikzelf heb ruim een jaar geleden ook geinvesteerd in de aanschaf van deze standaard-versie in afwachting van Delphi 8 for .NET en het heeft mij wel aardig wat inzicht kunnen geven in programmeren in .NET. Het zal in ieder geval inzicht geven in leren programmeren. (Waar ik overigens al erg goed in was.)
 • [quote:5730f6986a="johangel"]Aan Visual studio geraak ik zo vlug niet aan.
  VB6 heb ik wel ,ken ik ook niets van.Zou het interessant zijn eerst VB6
  wat te leren verstaan?
  En dan te zien of ik in het najaar die cursus al dan niet ga volgen?
  Cursus is niet verplicht, maar als VB6 niet zou lukken door zelfstudie, moet ik al zeker niet naar .Net beginnen,zeker?
  Johan[/quote:5730f6986a]
  Als je scholier of student bent kun je misschien via
  www.slim.nl
  www.surfspot.nl
  legaal en goedkoop aan die software komen.
 • Zag vanmorgen in de boekenwinkel volgende liggen :"Leren programmeren met Visual Basic" van A.W.Bruna Multimedia, mijn Noorderburen( U dus beste mensen).
  Voor 25 Euro kon ik niet echt gefopt zijn,en heb het maar gekocht, alhoewel op de cover staat " voor iedereen vanaf 12 jaar".
  Nu lijkt me dat boek wel wat;als ik daar door geraak ben ik vertrokken denk ik.(met meer boeken bedoel ik)
  Het eigenaardige is dat de software Microsoft Visual Studio Net 2003 bijgeleverd is, 2cd's Microsoft Visual Studio Net 2003 ,3 cd's library voor Microsoft Visual Studio Net 2003 en 1 cd SP 4 voor Windows2000.
  Is dat speciale software, met beperkingen ofzo??
  Goed week-end hé noorderburen!
  Johan
 • Dat zullen wel 180 dagen trail versies zijn…
 • Ik zie anders niets dat wijst op een trial-versie.
  Er staat wel in het boek:"programma's die u maakt met deze software kan enkel gebruikt worden op pc's waar visual basic.net is geinstalleerd".
  Johan
 • Is een trial-versie. Betekent dat de programma's dus alleen draaien en dus niet uit te leveren zijn. Ideaal voor als je wilt leren programmeren, kl*te voor als je je fraaie werkjes ook met anderen wilt delen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.