Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VB6: Hoe van Ascii-Code naar Alt+NumPad combinatie

Anoniem
Kuhlie
3 antwoorden
 • Hi Folks!

  Ascii code 233 laat een é zien.
  Deze letter kan op het scherm getoverd worden dmv

  Alt+130 (of Alt-0233)

  Hoe kan ik in VB6 aan een gebruiker laten zien welke Alt-combinatie aan een bepaalde Ascii-code hangt.

  Hoe kom je van 233 naar 130? (behalve 103 eraftrekken)

  Weet iemand hoe dit in elkaar steekt?  alvast bedankt! ROB
 • Ehm, niet…

  In het algemeen zijn de ALT-codes gewoon ALS+ASCI-code oftewel ALT+130 in jouw geval. Dat 0233 ook op é uitkomt is omdat indien je er een 0 voor zet, je geen ANSII code meer opgeeft maar een UniCode teken. En in UniCode is ALT+0233 identiek aan ALT+130. Moet je maar eens ALT+0130 intypen, dan krijg je namelijk een heel ander teken.
  Helaas werkt het gebruik van Unicode alleen binnen edit-componenten die Unicode aankunnen. In de andere gevallen vertaalt Windows het Unicode teken naar een passend ASCII teken.

  Unicode tekens zijn overigens willekeurig van lengte. 1 byte, 2 bytes, 4 bytes, 6 bytes en zelfs 8 byte Unicode tekens komen voor. Kijk maar eens op http://www.unicode.org/ over alles wat je erover kunt vinden. Wil je dus een Unicode teken vertalen naar bijbehorende ALT+Code combinatie, dan zul je dus het gehele teken moeten omzetten naar een numerieke waarde, en deze tonen met een extra nul ervoor.
  Maar het is erg waarschijnlijk dat jij geen Unicode tekens leest, maar ASCII-tekens aangezien de meeste Edit-boxen in het algemeen alleen op ASCII zijn ingesteld. (Daarnaast wil je eigenlijk niet te veel verdiepen in Unicode want daar krijg je slapeloze nachten van, zo'n nachtmerrie kan het soms zijn. ;))
 • Ik heb ooit een programmatje gemaakt dat karakter.exe heet.
  Als je daar op klikt zie je de precies hoe het in elkaar steekt.

  van ALT 1 tm ALT 254.

  Als jedat dos proggie van me wilt hebben email me maar ff of stuur een pb met jouw email.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.