Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Local & Remote database synchroniseren

h4xX0r
4 antwoorden
 • Hallo Allen,

  Ik ben momenteel bezig om een programma te schrijven in VB .NET.

  Dit programma maakt gebruik van een Access database. Deze database staat lokaal op de C schijf.

  Op het netwerk staat dezelfde database, deze is de hoofd database.

  Nu is het zo dat als mensen wijzigingen maken in hun lokale database (Doordat ze niet aan het netwerk aangesloten zijn) deze gegevens gesynchroniseerd moeten worden met de hoofd database op het netwerk.

  Het database synchroniseer programmaatje moet dus instaat zijn om wijzigingen in de database te detecteren, tevens moet het nieuwe en verwijderde data detecteren.

  Tevens zou het wenselijk zijn dat 2 of meer mensen in dezelfde regel (Verschillende kolommen) data kan wijzigen en dat dat wordt gezien.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit moet/kan doen???

  Alvast bedankt.
 • Werken met losse databases is lastig.

  Wat nu als er 3 gebruikers zijn. 2 daarvan zijn offline bezig en de derde online. Er komt een mailtje of een telefoontje of een fax binnen welke een bewerking in de database in gang zet.

  Gebruiker 3 voert zijn order / wijziging of wat dan ook in op de online database. Gebruiker 1 of 2 voert in een zelfde wjziging in (bijvoorbeeld van de bevestining welke hij of zij per fax heeft gekregen in zijn eigen database.

  Je dient dus voor iedere database voor iedere record en voor ieder veld te bepalen welke "leading" is. Dit is bijzonder lastig en je hebt altijd redundantie (dezelfde gegevens zijn op meerdere plaatsen opgelslagen)

  In een heel eenvoudige oplossing zou een synchronisatie oplossing wel kunnen werken. Echter wanneer de database of het aantal gebruikers groter wordt is deze oplossing gedoemd te mislukken. (voor zover ik dat bepalen)

  Een script of programma zelf schrijven lijkt me de beste oplossing dit gaat prima in bijna elke ontwikkel omgeving. (perl php delphi etc etc)

  Er zullen vast wel tooltjes geschreven zijn welke dat tot op bepaalde hoogte ook wel kunnen. (Zoek eens op download.com oid)
 • Microsoft heeft over dit soort "problemen" vrij veel informatie op hun website staan, het is allemaal niet simpel, maar wel erg goed…

  Check: http://msdn.microsoft.com/smartclient/ en dan met name het Offline Application Block.
 • Access heeft zelf al een replicatie methode in zich. Waarom het wiel opnieuw uitvinden.


  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.