Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Verbruik berekenen in MS Access

Anoniem
beheer25
6 antwoorden
 • Ik ben 'n database aan het maken waarin ik het verbruik van water bijhoudt.
  Elke dag is 'n record en hier wordt 'n meterstand van de watermeter ingevoerd.
  Nu wil ik graag het verbruik weten. Dus op het moment dat je in het formulier de meterstand van vandaag invult, dan verschijnt er in 'n ander tekstvak het verbruik tov gisteren.
  Ik kan allerlei gekke gemiddelde's, max en min waardes berekenen, maar niet het verbruik. Misschien is het iets simpels, maar ik kom er niet uit.

  Bedankt,

  René
 • Meterstand vandaag - meterstand gisteren.
  ?
 • Wiep, bedankt voor je reactie

  Ik begrijp het prinicpe wel, maar weet niet hoe ik die in het besturingselement van het bewuste tekstvak moet krijgen. Meterstand vandaag is niet moeilijk, maar hoe geef ik aan dat daar de stand van gisteren afmoet. Ik bedoel: hoe kan ik naar een datum terugverwijzen…
 • Kun je een beetje programmeren?

  Met SQL kun je een recordset opbouwen en de laatste record opvragen.
  Gebruik dan TOP 1 en sorteren op datum aflopend.

  Het record dat je ophaalt kun je eventueel in je formulier tonen en vervolgens de nieuwe stand toevoegen. Zodra je die toevoegt kun je de waarden vergelijken en berekenen.
 • Ik was ook al met zoiets aan het rommelen geweest, maar helaas, dan krijg ik een kringverwijzing.

  Volgens mij moet het ook eenvoudiger kunnen. Je moet toch vrij eenvoudig 2 records van elkaar af kunnen trekken. Alles staat in 1 tabel met datum en meterstand. Het is 'n enkelvoudig formulier. In het formulier is alleen de huidige datum en meterstand zichtbaar. Nu wil ik naast de huidige meterstand een tekstvak met daarin het verbruik tov gisteren.  René
 • Ik ben bang dat het niet eenvoudiger gaat dan ik aangegeven heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.