Vraag & Antwoord

Programmeren

Powerpoint presentatie openen vanuit MS Access

Anoniem
Kuhlie
5 antwoorden
 • Ik gebruik een link omdat ie 'm anders niet als diavoorstelling opent maar in powerpoint (inclusief werk en menubalken en dus de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen).
  File naar de harde schijf kopiëren is geen optie, is namelijk een file op mijn werk die ik op het netwerk moet plaatsen zodat iedereen erbij kan.
 • 1) Tip! Als het bestand hernoemt van .ppt naar .pps wordt hij standaard wel geopend als presentatie :)
  2) Dan is dit (wat mij betreft) geen programmeer- maar een windows-probleem. Ik zou een nieuw topic openen (of zoeken!) in het windows-deel van dit forum met de vraag of de vraag die windows stelt ook uit kan ;)
 • Is .pps, en toch opent ie 'm als .ppt.
  Vandaar dat ik dit dmv een snelkoppeling heb opgelost. Ik denk dat dit een bug is.
 • Hallo,

  Wie kan me helpen met het volgende:
  In een msaccess 2000 applicatie heb ik dmv onderstaande vba code een link gemaakt naar een snelkoppeling (*.lnk) welke een powerpoint presentatie opent.

  [i:53a4ad3e28]Private Sub Command16_Click()
  Dim strhyperlink As String
  DoCmd.SetWarnings False
  strhyperlink = "P:\blablabla\myfile.lnk"
  Application.FollowHyperlink strhyperlink
  DoCmd.SetWarnings True
  End Sub[/i:53a4ad3e28]

  Dit werkt, echter, alvorens ie de presentatie opent krijgt de gebruiker een melding dat deze file mogelijk een virus bevat of op een andere manier schade kan aanrichten aan de computer bla bla bla. Weet U wel zeker dat U deze file wil openen?

  Hoewel ik begrip heb voor het feit dat microsoft de gebruiker hierop wijst zoek ik toch naar een mogelijkheid om deze beveiligiing te omzeilen.

  Is dit mogelijk? Weet iemand hoe?
 • Het probleem zit hem in het feit dat Windows XP SP1 en SP2 bij het openen van een bestand van 1) internet of 2) een netwerkschijf inderdaad deze vraag stelt.

  Misschien dat je dit uit kunt zetten (meer een Windows-vraag eigenlijk), een andere oplossing is eerst het bestand waar het om gaat (het bestand (niet de link) (waarom gebruik je eigenlijk sowieso een .lnk?)) naar de harde schijf te kopieren met FileCopy.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.