Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[java] springen binnen programma

None
8 antwoorden
 • Hallo mensen.

  Ik wil graag binnen een java terugspringen binnen een programma als zich een bepaalde conditie voordoet.

  Volgens mij weet ik hoe ik een label ergens moet plaatsen:

  label1: //statements

  Maar hoe spring ik naar deze label?
  Ik dacht aan continue label1;

  THanks..
 • Vermijd goto's ten koste wat het kost. Bij mijn weten bestaan goto's niet in Java (of ze zijn mij met opzet nooit aangeleerd). Vrijwel elke keuzestructuur is goed af te handelen met een if constructie, en evt. een while of for loop.

  Maar ga alsjeblieft niet aan goto's denken. Ze maken je code onleesbaar, en ze zijn vrijwel altijd te vermijden door gewoon even goed na te denken hoe je een iets kunt implementeren met control structures.
 • Ow… Mijn bedoeling was juist om het geheel wat overzichtelijker te maken….
  Maar niet doen dus… ok…
 • (onderandere) hiervoor heeft men object georienteerd programmeren uitgevonden :P
 • Het gaat om een menu structuur in een console. Dat er dus terug en vooruit gesprongen kan worden binnen een code. Hoe zouden jullie dat aanpakken dan?
 • [quote:a1659db140="jasperlevink"]Het gaat om een menu structuur in een console. Dat er dus terug en vooruit gesprongen kan worden binnen een code. Hoe zouden jullie dat aanpakken dan?[/quote:a1659db140]

  Een switchboard of zo…

  Java is idd een Object Georienteerde taal, alles moet zich dus in een klasse bevinden.
  Delphi b.v. is een hybride taal, die kan zowel O.G. als met Procedures en Functies werken…zelfs doorelkaar.
 • Menustructuur in een console? while en switch/case, en ik raad je aan een goed Java boek te kopen.
 • Ik denk dat je een menu goed kunt zien als een boomstructuur: een root met daarin een aantal takken (menu-opties) met daarin nog meer takken, of bladeren (uiteindelijke keuzen). Als je voor elk van die dingen een klasse maakt en zorgt dat je takken ook weten wat hun parent (bovenliggende tak/boom) is dan kan je heel makkelijk daartussen springen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.