Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[SMS] Meerdere SMSjes tegelijkertijd versturen...

Workshop Alex
5 antwoorden
 • …vanuit een Delphi applicatie met behulp van bijbehorende hardware en een SIM kaart. Dus niet via een of andere online SMS provider.

  Ik werk aan een systeem dat per SMS noodberichten moet versturen aan een of meerdere personen. Dit aantal personen zal gemiddeld ergens tussen de 20 en de 50 liggen. Helaas moet ik op dit moment ieder bericht 1 voor 1 versturen en dat gaat dus vrij traag. Tussen het eerste en laatste bericht kan gemakkelijk iets van 20 minuten of meer zitten. Ik zoek dus een alternatieve methode.

  Wat ik dus zoek is een manier om 1 SMS bericht te versturen naar een lijst van nummers zodat iedereen (vrijwel) tegelijkertijd het bericht ontvangt. Dat hier extra kosten aan verbonden kunnen zijn interesseert me geen reet, alleen de vraag of dit mogelijk is en zo ja, hoe?

  Uiteindelijk zal het geheel samen moeten werken met een Delphi applicatie die (unattended) het systeem in de gaten houdt en reageert zodra een noodsituatie zich aandient.

  Wat kan een noodsituatie zijn? Hangt een beetje van de gebruiker af, want dit wordt geintegreerd met een zooi andere software die we produceren. Maar denk bijvoorbeeld aan de aandelenmarkt waarbij het programma bepaalde koersen continu in de gaten houdt en een bericht verstuurt naar geinteresseerden zodra de koers fors omlaag of omhoog gaat. In zo'n geval kan iedere minuut die verloren gaat erg kostbaar worden. :-?
  Maar er zijn andere situaties denkbaar voor dit noodsysteem. Hangt gewoon van de klant af. De klant heeft een systeem dat af en toe een noodsignaal produceert en mijn Delphi code moet dit bericht opvangen en op reageren per email en/of per SMS.

  Zo, wie weet een goede methode hiervoor die binnen heel Europa betrouwbaar werkt? (Zowel code als hardware.)
 • Ik heb even in de documentatie gekeken van de Siemens TC45 modems die ik gebruik gekeken, maar zie daar geen standaard AT commando's die dit soort zaken kunnen uitvoeren. Ik vraag me ook sterk af of er modems bestaan die dat kunnen.
  Wellicht is het slimmer om een aantal modems te kopen en die aan te sturen, dan creëer je meteen een soort van backup mocht er een modem defect raken of slecht/langzaam reageren.

  Wat overigens wellicht ook nog een optie is, is om wel een Siemens TC45 te gebruiken en die met Java te programmeren en vervolgens via Delphi dat modem weer zodanig aan te sturen dat deze SMS berichten gaat zenden. Vanuit de Java software kun je namelijk 3 AT commando's tegelijk uitvoeren, dat zou dus betekenen dat je 3 berichten min of meer gelijk zou kunnen sturen. Of het ook echt werkt weet ik alleen niet ;)
 • Een meerdere-modems optie zal helaas niet werken, vrees ik. Beetje lastig te verkopen aan de gebruiker dat hij meerdere modems nodig heeft om SMSjes tegelijkertijd te verzenden…
  De Java-optie is ook geen optie, helaas. De hardware die gebruikt wordt is geen normale mobiele telefoon maar meer een soort kastje dat via de seriele poort of USB aan een PC wordt gekoppeld en/of via een telefoonkabel aan een telefoon-centrale. Het is meer een kwestie van het vinden van de juiste hardware die in staat is meerdere SMSjes te versturen.

  Het schijnt overigens te kunnen met een speciaal abbonnement bij een SMS Center maar daar is ook niet veel betrouwbare informatie te vinden. Meer iets in de vorm van: "Dit is onze software. Wij maken bulk SMSjes mogelijk. Neem nu een abbonnement." Helaas is dit dus wat ik niet wil…
 • [quote:a59b83f192="Workshop Alex"]Een meerdere-modems optie zal helaas niet werken, vrees ik. Beetje lastig te verkopen aan de gebruiker dat hij meerdere modems nodig heeft om SMSjes tegelijkertijd te verzenden…[/quote:a59b83f192]Dat is een kwestie van alles in één doosje stoppen…

  [quote:a59b83f192="Workshop Alex"]De hardware die gebruikt wordt is geen normale mobiele telefoon maar meer een soort kastje dat via de seriele poort of USB aan een PC wordt gekoppeld en/of via een telefoonkabel aan een telefoon-centrale. Het is meer een kwestie van het vinden van de juiste hardware die in staat is meerdere SMSjes te versturen. [/quote:a59b83f192]De laatste keer dat ik het checkte (en dat was vanmiddag) zag de Siemens TC45 er verdacht veel als een printplaatje uit ;)

  Wellicht dat je eens met MCS zou kunnen bellen, die hebben vrij veel ervaring op dat gebied, wellicht kunnen ze je helpen…
 • [quote:6733eaa091="Bill Gates"]De laatste keer dat ik het checkte (en dat was vanmiddag) zag de Siemens TC45 er verdacht veel als een printplaatje uit ;)[/quote:6733eaa091]
  Oops… Nu zie ik het ook. :D Ik verwarde hem effe met een normale mobiele telefoon. Komt mede omdat ik ervoor effe met een aantal Siemens toestelletjes heb mogen "spelen"…
  Mogelijk best wel een goed idee om met een aantal fabrikanten van dit soort devices even contact op te nemen en hen direct te vragen dit tot de mogelijkheden behoort.
  Verder ook afwachten wat de eindgebruikers uiteindelijk willen. Als ze opeens een "vreemd merk" moeten gebruiken omdat we alleen daarmee bulk smsjes kunnen verzenden dan zullen ze niet snel tevreden zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.