Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VBA: Komma's en punten in getallen in Label, hoe?

meneer_ed
4 antwoorden
 • Als ik in VBA een getal in een form in een label laat zien, dan ziet het getal er als volgt uit: 100000

  Dit is lastig lezen, het zou mooier zijn als er stond: 100.000,00

  Om de waarde van de label te vullen gebruik ik bijvoorbeeld
  frmMyform.lblMylabel = myVariabele
  waarbij mijVariabele een long variabele is.

  (Het getal hoeft niet perse in een label, txtbox mag ook, de variabele hoeft niet perse long, als er maar 15 cijferige nummers in kunnen)

  Is er een eenvoudige manier om getallen met punten en komma's in de label weer te geven?
 • [quote:4e441bc6ea="rgm"]Is er een eenvoudige manier om getallen met punten en komma's in de label weer te geven?[/quote:4e441bc6ea]
  Ja.
  [code:1:4e441bc6ea]
  frmMyform.lblMylabel = FormatNumber$(myVariabele, 2, vbUseDefault)
  [/code:1:4e441bc6ea]
  Let er wel op dat als je 15 cijferige nummers gaat gebruiken, je geen gebruik kunt maken van het type Long. Dan krijg je namelijk een Overflow error. Met een Double kom je er wel.
 • Bedankt, het werkt goed. Hier gaan de mensen van mijn afdeling van profiteren, hoeven ze weer wat minder nullen te tellen!

  Nog bedankt voor de tip van de double. Ik heb een programmaatje in elkaar gezet waar posities van effecten en geldrekeningen kunnen worden vergeleken. Ik heb nog geen turkse lira's voorbij zien komen, maar daar wordt wel in gehandeld, dus dan zou het een keer vastgelopen zijn. Het zou op zich geen ramp zijn, maar wel afbreuk doen aan mijn status van onfeilbaarheid! :wink:
 • Helaas was mijn vorige commentaar iets te voorbarig. Ik heb het thuis getest in VB, waar het goed werkte.

  Vandaag op kantoor de wijziging geprobeerd door te voeren, en wat blijkt, VB[b:8a4bb55096]A[/b:8a4bb55096] kent geen 'Formatnumber"!

  Wordt het nu heel moeilijk?  PS. Omzetten naar VB wordt vrij moeilijk, omdat er nogal wat excell lijsten worden gebruikt
  PSPS. Sowieso bedankt voor de suggestie Formatnumber$ want die kende ik nog niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.