Vraag & Antwoord

Programmeren

hoe zelf een muziekprogramma maken

Anoniem
abcott
14 antwoorden
 • Ik zou graag een programma willen maken waarbij ik zelf muziek kan maken en op een notenbalk kan noteren. Zeg maar mijn eigen MIDI bestanden maken en ook kunnen uitprinten zodat ik ze zelf kan spelen. Ik heb nog nooit zelf een heel programma gemaakt, maar wel programma's veranderd. Weet iemand misschien hoe ik dit het beste kan doen? Ik weet ook niet of dit wel haalbaar is, maar ik ben bereid er veel tijd in te stoppen.
 • Dat is een erg ambitieus project. Je kan veel leren van andere programmeurs. Op http://sourceforge.net staan alllerlei opensource oplossingen (veel voor Linux) Hier 2 voorbeelden :

  http://www.rosegardenmusic.com/ (dit is wat jij wil denk ik )
  http://muse.serverkommune.de/

  Verder zijn erv oor zo'n beetje iedere programeertaal verzamelsites met gratis of shareware componentjes. Bijvoorbeeld : http://www.torry.net voor Delphi ( wat geen onaardige taal is om het een beetje te leren )
 • Ik heb alles een beetje bekeken maar ik denk dat het toch een probleem is dat is geen linux heb. Bij Rosegarden kan hij veel bestanden niet lezen… En jij raad me Delphi aan om mee te beginnen? Dan kan ik daar misschien een paar boeken over halen.
 • Het is maar net wat jij het fijnste vindt, en wat je er later mee wilt gaan doen. Ik ben ooit begonnen in GW-Basic (dos) later Pascal (dos en Windows) en daarna Delphi (win32). Tegenwoordig ook Java en C varianten, daar mijn programmeer klusjes meer webgebaseerd zijn.

  Maar als ik ff iets in elkaar moet flanzen doe ik dat nog steeds het liefst in Delphi. Van de meeste compilers is er wel een probeerversie welke je op de site van de makers kan downloaden.

  Orieenteer je eerst eens voordat je dure boeken gaat kopen, een begin : http://programmeer.pagina.nl/ :) Na een paar dagen surfen en proberen heb je vast wel een voorkeur weten te vormen.

  Welke taal je moet kiezen vind ik iets persoonlijks, iedere taal heeft zijn voordelen.
 • 'Welke taal je moet kiezen vind ik iets persoonlijks, iedere taal heeft zijn voordelen.'

  ben ik met je eens.. VB is mij voorkeur.. heel makkelijk te leren! (vond ik..) is ook een van de meest gebruikte talen (meen ik mij te herinneren..)
 • Hele late reactie, maargoed: [b:fb10162a27]VB is absoluut niet de meest gebruikte taal![/b:fb10162a27] C++ was het geloof ik, in ieder geval 100% zeker niet VB (Ja misschien in #newbees lol) :wink:…
 • hmm volgens mij heb je idd gelijk.. denk niet dat je vb een 'newbie only' taal kan noemen, professionele bedrijven gebruiken net zo goed vb. voorbeeld is automatisering bedrijven. vind het een logische keuze.
  kan het zijn dat c++ alleen voordelen heeft met spelletjes/3d programma's maken? al het andere kan jhe volgens mij net zo goed in vb maken.
 • Hmmm…. als je Visual Basic overweegt en geen programmeur wilt worden, kijk dan ook even naar Liberty Basic.

  Vele malen eenvoudiger dan VB en shareware.

  Voor zo een specifieke toepassing bestaan er misschien wel "dedicated" talen. LB en VB kunnen alles en zijn algemeen.

  C++ als je programmeur wilt worden en een machine afhankelijke compiler zoek!

  Succes.

  Abcott.
 • Er klopt niet veel van wat je zegt…
  [quote:b4fd26f5fb="abcott"]Hmmm…. als je Visual Basic overweegt en geen programmeur wilt worden…[/quote:b4fd26f5fb]
  Als je Visual Basic wilt leren (mogelijk met als doel een begin te maken in programeren, wat dan geen goede start is maargoed dat terzijde) hoe kan je dan geen programmeur willen worden? Want zodra je (werkende) code compiled ben je al programmeur… Dus tja dat kan nog moeilijk worden :lol:

  [quote:b4fd26f5fb="abcott"]…kijk dan ook even naar Liberty Basic. Vele malen eenvoudiger dan VB en shareware…[/quote:b4fd26f5fb]
  Krijg jij geld als je reclame maakt voor Liberty Basic ofzo? Want in elk topic waar jij in post hier komt dat LB wel een keer aan bod… :-?

  [quote:b4fd26f5fb="abcott"]Voor zo een specifieke toepassing bestaan er misschien wel "dedicated" talen.[/quote:b4fd26f5fb]
  Wat voor specifieke toepassing?

  [quote:b4fd26f5fb="abcott"]LB en VB kunnen alles en zijn algemeen.[/quote:b4fd26f5fb]
  Visual Basic kan niet alles, en Liberty Basic nog minder. Standaard rekenmachientjes kunnen er vast wel mee gemaakt worden, maar 3D modeling applicaties wordt denk ik al wat lastiger…

  [quote:b4fd26f5fb="abcott"]C++ als je programmeur wilt worden en een machine afhankelijke compiler zoek![/quote:b4fd26f5fb] [b:b4fd26f5fb]Platform[/b:b4fd26f5fb] [b:b4fd26f5fb]on[/b:b4fd26f5fb]afhankelijke [b:b4fd26f5fb]taal[/b:b4fd26f5fb]. Is dat niet wat je bedoelt ?
 • Hallo anjo_compu,

  Als je je eigen rosegardenmusic clone wilt schrijven moet je reeds in het vak zitten. Als dit programma slechts de richting aangeeft waarin je tijd wilt stoppen dan zou ik eenvoudig beginnen met een taal waarmee je eenvoudig dergelijke vensters kunt maken.

  Daarnaast moet je weten hoe MIDI bestanden en je hardware werken.

  Ik ben favoriet van een taal waarmee je Windows kunt programmeren. Ms heeft er één geschreven, maar er is ook een alternatief.

  Abcott.
 • Een taal waarmee je Windows kunt programeren :-?

  En mag ik ook nog een antwoord op mijn andere vragen :)?
 • [quote:c13c8ff234="RobertoAL"]hmm volgens mij heb je idd gelijk.. denk niet dat je vb een 'newbie only' taal kan noemen, professionele bedrijven gebruiken net zo goed vb. voorbeeld is automatisering bedrijven. vind het een logische keuze.
  kan het zijn dat c++ alleen voordelen heeft met spelletjes/3d programma's maken? al het andere kan jhe volgens mij net zo goed in vb maken.[/quote:c13c8ff234]
  Nee, C++ wordtmeestal ingezet wanneer snelheid en de prestaties van groot belang zijn.
  Zo kun je rechtstreeks hardware aansturen (lukt in b.v. java niet dankzij de VM).
  Spelletje's zouden wat dat betreft in c++ kunnen worden geschreven, maar denk eens aan industriele systemen…waar snelheid / betrouwbaarheid een primaire vereiste zijn…


  P&B
 • Hallo Lodyx,

  Helaas kan ik je hier geen antwoorden geven, omdat het onderwerp door anjo_compu gestart is. Ik popel wel….
  Maar ik weet dat de moderatoren het "off topic" zullen vinden.

  Abcott
 • In die post die je net poste had je al kunnen antwoorden, en tja de TS wil weten welke taal het beste is voor zijn doeleind (toch?) dus dan is een discussie over talen niet (zo heel erg) offtopic. En desnoods edit je je vorige post (boven deze dus) en dan maakt het alsnog niet uit :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.