Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

TMaskEdit

Kamikaasje
5 antwoorden
 • beste medeprogrammeurs,

  ik ben bezig met een programma waarin ik een TMaskEdit gebruik.
  ik heb het editmask ingesteld: 009;1;
  ik wil namelijk dat er alleen maar getallen ingevoerd worden, MAAR deze getallen mogen uit 1, 2 of 3 cijfers bestaan. als ik bv 234 invoer, dan is er nisk aan de hand, maar als ik 12 of 5 invoer(dus een getal met minder dan 3 cijfers) dan krijg ik bij het invoeren in de database de volgende foutmelding: " '12 ' is not a valid integer value", achter de 2de cijfer staat nu een lege plek, logisch dus dat dat niet als integer wordt herkend, er staat immers een spatie in. mijn vraag is nu: hoe kan ik een mask maken die WEL zorgt dat er maximaal 3 cijfers instaan, maar bij minder dan 3 cijfers geen spatie maakt, maar die ruimte gewoon leeg laat.

  bvd alain dacier
 • Probeer deze editmask eens: 099;1;
 • 009;1;

  En de Text priority trimmen m.b.v. functie Trim. Dan worden de spaties aan het begin en aan het eind weggehaald.

  Kamikaasjes suggestie is niet een oplossing voor jouw probleem.
 • [quote:3ae76e255d="Johan Stokking"]Kamikaasjes suggestie is niet een oplossing voor jouw probleem.[/quote:3ae76e255d]

  Jammer dat je het niet eerst getest had voordat je met deze post kwam, dan had je gemerkt dat 099 wel werkt en 009 niet. Probeer maar.
 • Vertel mij wat. Nogmaals is dat geen oplossing. Het probleem is namelijk de spatie en die haal je eruit met die Trim functie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.