Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Windows houdt file in Memory ipv weg te schrijven naar HD

perloc
7 antwoorden
 • Wie weet de oplossing voor het volgende probleem:
  Mijn programma maakt een file aan die ik onmiddellijk wil gebruiken.
  Maar Windows schrijft deze file niet weg naar HD maar houdt deze in memory tot einde van programma. Hoe kan ik Windows dwingen de file gelijk naar HD weg te schrijven!

  Programma wordt gemaakt in Dos omgeving binnen Windows en gecompileerd met xHarbour Builder. (www.xharbour.com)

  Opsys Win98.
  Dank voor antwoord.
  Perloc
 • File sluiten na ieder schrijf actie. Dat is zowiezo een goed idee omdat je anders data kwijt kunt raken na een programma crash.
  Of flushen.
 • Nu moet ik nog uitzoeken hoe ik een file, die programmatisch is aangemaakt, kan sluiten. Maar ik denk wel dat ik het weet!
  Wat betreft flushen heb ik geen commando kunnen vinden om zulks te doen.

  Ik kom terug als het niet is gelukt.
  Je antwoord heeft me in ierder geval op een idee gebracht.

  Dank, groet
  perloc
 • Nu moet ik nog uitzoeken hoe ik een file, die programmatisch is aangemaakt, kan sluiten. Maar ik denk wel dat ik het weet!
  De file zou naar onmiddellijk naar HD moeten worden weggeschreven want naam, hd-letter en (sub)folders worden meegegeven.
  De naam wordt inderdaad in de opgegeven adres-string onmiddellijk weggeschreven, maar de grootte van de file is dan nog 0Kb! Pas als mijn programma is afgesloten, zie ik in WE (Win Expl) ook de grootte van de file en is de file leesbaar.
  Wat betreft flushen heb ik geen commando kunnen vinden om zulks te doen.

  Ik kom terug als het niet is gelukt.
  Je antwoord heeft me in ieder geval op een idee gebracht.

  Dank, groet
  perloc
 • In standaard c is het commando fclose([filehandle]) het sluiten van de file en meteen flushen. Ik neem aan dat het standaard c is ? Dus file aanmaken opslaan sluiten en meteen weer openen voor lezen.
 • [quote:0dff0ada32="[DarthV]"]In standaard c is het commando fclose([filehandle]) het sluiten van de file en meteen flushen. Ik neem aan dat het standaard c is ?[/quote:0dff0ada32]Volgens mij niet (zie www.xharbour.com, zoals aangegeven in openingspost)
 • Een verkapte c compiler dus :

  http://www.xharbour.info/hb_fsclose.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.