Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

uren regestratie met visio basic

hasanova
20 antwoorden
 • Aloha allemaal,

  Ik zit met een klein probleempje ik moet een uren regestratie maken voor een klant van ons maar echter heb ik helemaal geen ervaring mee met programeren en ik ben pas begonnen met stage dus het leek me niet handig om gelijk bij de eerste opdracht hulp te vragen. Heb liever dat ik het zelf maak… Ik moet een uren regestratie hebben met eenstartknop(begin tijd) stop knop (eindtijd) en ik moet een veld hebben waar Interval komt. en dat allemaal moet verwezen worden naar exel, omdat ik dit nog nooit heb gedaan en al 2 dagen bezig geweest ben om knoppen te maken (niks is gelukt) vraag ik me af of jullie me kunnen helpen. Bij voorraad dank.

  Groeten Hasan
 • Je denkt toch niet dat wij serieus geloven dat een bedrijf iemand die nog nooit geprogrammeerd heeft een systeem voor een klant laat bouwen?
 • [quote:fa5e31b708="Laurens"]Je denkt toch niet dat wij serieus geloven dat een bedrijf iemand die nog nooit geprogrammeerd heeft een systeem voor een klant laat bouwen?[/quote:fa5e31b708]

  Ik loop stage, omdat het een hele simpele systeem is maar nogal lastig voor mij.
 • Ik zou toch maar hulp vragen als ik jou was. Al was het maar om aan te geven dat je er moeite mee hebt, en dat het dus wat langer kan duren.
  En ga dan eens op zoek naar informatie over leren programmeren in Visual Basic.
 • [quote:3adf4bea51="meneer_ed"]Ik zou toch maar hulp vragen als ik jou was. Al was het maar om aan te geven dat je er moeite mee hebt, en dat het dus wat langer kan duren.
  En ga dan eens op zoek naar informatie over leren programmeren in Visual Basic.[/quote:3adf4bea51] dat is wel men laatste optie maar ook de enige ben ik bang voor en heb ook een dead line van 2 weken wat wel balen is ik haat deadline's. maar bedankt voor je reactie.
 • [quote:211a9e237d="hasanova"]ik haat deadline's[/quote:211a9e237d]
  Hmmm, dan ga je het nog zwaar krijgen :lol:
 • het verbaasd mij keer-op-keer dat er nog steeds bedrijven zijn die stagaires dergelijke programma's laten ontwikkelen zonder ervaring. het is op zich wel goed om zo te leren programmeren, maar als je er dan nog deadline aan gaat hangen, wordt het een ander verhaal.

  neem maar van mij aan dat het verstandiger is, voor jou en je baas voor dit werkt hulp in te schakelen.
 • ik heb ze al verteld dat ik geen ervaring mee heb voordat ik daar stage liep en nu krijg ik een nogal moeilijke taak voor mij dan en hangen ze een deadline maar ik heb hierover met men baas gehad en hij heeft de deadline opgeheven en me alle tijd gegeven om te maken dat maakt het nogal wat makkelijker….
 • Les 1.

  uren regestratie = urenreg[b:15f105dc55]i[/b:15f105dc55]stratie
 • [quote:dd04055f29="Wiep Corbier"]Les 1.

  uren regestratie = urenreg[b:dd04055f29]i[/b:dd04055f29]stratie[/quote:dd04055f29] Leraar nederlands? :roll:
 • [quote:fb71debcec="hasanova"][quote:fb71debcec="Wiep Corbier"]Les 1.

  uren regestratie = urenreg[b:fb71debcec]i[/b:fb71debcec]stratie[/quote:fb71debcec] Leraar nederlands? :roll:[/quote:fb71debcec]

  Wil je geholpen worden? :evil:
 • [quote:8568f58f8e="Wiep Corbier"][quote:8568f58f8e="hasanova"][quote:8568f58f8e="Wiep Corbier"]Les 1.

  uren regestratie = urenreg[b:8568f58f8e]i[/b:8568f58f8e]stratie[/quote:8568f58f8e] Leraar nederlands? :roll:[/quote:8568f58f8e]

  Wil je geholpen worden? :evil:[/quote:8568f58f8e]

  Ik wil wel geholpen worden wie wilt dat niet
 • Beetje nutteloze reactie:


  [quote:e40daa526a="Wiep Corbier"]Les 1.

  uren regestratie = urenreg[b:e40daa526a]i[/b:e40daa526a]stratie[/quote:e40daa526a]


  Post iets nuttigs of post niets :)
 • jij begrijpt het
 • haha dankje. Maar nu weer ontopic! :)
 • ik ga morge aan de slag met een vriend van mij die wat ervaring heeft met VB en als we samen niet uitkomen, anders heb ik jullie hulp nodig :P :lol:


  Groeten Hasan
 • Succes ermee!
 • 1: [quote:5a46e6e401="hasanova"]Ik loop stage, omdat het een hele simpele systeem is maar nogal lastig voor mij.[/quote:5a46e6e401]
  Waarom biedt een bedrijf iemand zonder enig idee of gevoel van/voor programmeren in godesnaam een stageplek aan? :/
  Begin eerst opnieuw met je opleiding zou ik zeggen.

  2: wiep's opmerkingen over nederlands zijn soms wat minder van toepassing op het probleem, hier echter niet; Als een _nederlands_ programma dit soort taalfouten bevat zou dit voor mij als consument genoeg reden zijn mijn geld terug te eisen…

  3: nofi, maar je hebt een _beeetje_ een grote mond

  4: [quote:5a46e6e401] en al 2 dagen bezig geweest ben om knoppen te maken (niks is gelukt)[/quote:5a46e6e401]
  Bedoel je hiermee dat je na 2 dagen nog niet eens hebt uitgevonden hoe je een command button op een form moet plaatsen? *zucht*

  Wat je nodig zult hebben:

  1: Command buttons; control CommandButton, 6e knop op je standaardwerkbalk als het goed is en een TextBox, 4e knop
  2: je object explorer, VBA, class DateTime; kijk daar even rond naar time, hour, minute en second.
  3: file I/O, kijk in je MSDN library (ik hoop voor je dat je die hebt, anders zou het nog wel eens moeilijk kunnen worden) naar open, print # en close; bedenk zelf maar hoe je het beste naar excel export, ik zou het via een csv-file doen…


  voor de rest valt dit bij mij onder huiswerk… loop anders binnen twee weken nog even binnen bij de bieb voor "VB voor dummies" ofzo, dat is nuttiger voor je tijd dan hier vragen stellen denk ik; we doen hier niet aan scriptrequests ;)
 • buttons maken is me wel gelukt maar je moet ook code invoeren dat is me niet gelukt en trouwens ik heb opleiding als systeembeheerder en niet als software ontwikkelaar. Ik zou niet weten waarom ze me deze opdracht hebben gegeven. Ze hebben dit samen met men school besloten.
 • okay :P
  haal alsnog eerst even een boek basic voor dummies, je moet wel weten wat je gaat programmeren ;)

  ten eerste zal je de tijd moeten bijhouden, hiervoor zal je ergens de begintijd moeten opslaan; wanneer op de stopknop geklikt wordt wordt dan die tijd met de huidige tijd vergeleken, het verschil tussen die twee is immers de tijd die je wilt hebben. Uitrekenen, uitvoeren in een csv file en die file importeren in excel.

  tijdsverschil kan je handig uitrekenen met datediff(), zie je object explorer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.