Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Delphi] Object aanmaken

MaartenW
3 antwoorden
 • Hej,

  Ik wil in delphi ter plekke een onbepaald aantal object aanmaken; ik wil dus van te voren ze niet aanmaken of als variabele declareren.

  Volgens mij moet je bij 'object'.Create dat al wel doen?

  Wat moet ik dus gebruiken?

  Danku!
 • Michiel,

  Je antwoord is wat onduidelijk geformuleerd, dus laat ik eerst mijn vermoeden uitspreken wat je wilt. Als het anders is, heb je misschien toch wat aan mijn antwoord.
  Op een Form (JouwForm) staat een Knop (MaakComponentButton), die er voor zorgt dat een component (JouwComponent) met bepaalde eigenschappen (Top, Left, Width, Height, etc.) wordt gecreeerd als je de Knop aanklikt. De definitie van de component ligt vast als TJouwComponent. Dit kan natuurlijk ook een bestaand component zijn uit de VCL. Deze definitie moet bij de compilatie worden meegenomen (uses).

  Dan zou ik de code gebruiken:
  [code:1:bff4c41f4b]procedure TJouwForm.MaakComponentButtonClick(Sender: TObject);
  var
  NieuweComponent : TJouwComponent;
  begin
  NieuweComponent := TJouwComponent.Create(Self);
  {NieuweComponent.eigenschappen := waarden;}
  NieuweComponent .Name := {UniekeNaam;}
  NieuweComponent .Parent := Self; //anders wordt niets getoond, terwijl de component wel bestaat!
  end;[/code:1:bff4c41f4b]

  OK, misschien heb je hier wat aan.
  Groeten, Maarten.
 • MaartenW, volgens mij wou hij het dus doen zonder die MijnComponent : TJouwComponent; te moeten declareren (of zelfs zonder die aan te moeten maken). [quote:d7af1c823a="MichielPH"]ik wil dus van te voren ze niet aanmaken of als variabele declareren. [/quote:d7af1c823a]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.