Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Java] Image splitsen in frames

Fahr
5 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Mijn Java kennis is niet optimaal en bij het porten van een Delphi applicatie naar Java (wat verder prima lukt) stuit ik op een probleem;
  Ik heb een plaatje (bmp, png, jpg, maakt niet uit) van 20 pixels hoog en 200 pixels breed. Nu wil ik deze image opslitsen in 10 frames van 20x20. Ik heb eindeloos zitten klooien met Image, Graphics en BufferedImage, maar ik krijg het niet voor elkaar.

  Heeft iemand misschien een idee?
 • mag ik ff voor de duidelijkheid vragen welke ehm… hoe heet het…. dinges gebruikt. sorry kan er echt f fniet op komen -_-

  zo heb je AWT, Swing en nog een paar soorten…. (ze hebben allemaal zo hun eige functies in het behandelen van graphics :))
 • Ik dacht dat Swing was afgeleid van AWT? (JApplet in javax.swing is afgeleid van java.awt.Panel). In ieder geval die; AWT/Swing. Ik gebruik een JApplet om de boel te laten zien.

  - Fahr
 • [quote:a7972d357c="Fahr"]Ik dacht dat Swing was afgeleid van AWT? (JApplet in javax.swing is afgeleid van java.awt.Panel). In ieder geval die; AWT/Swing. Ik gebruik een JApplet om de boel te laten zien.

  - Fahr[/quote:a7972d357c]

  sommige dingen werken met Swing net iets anders dan in AWT :)..

  ik zal zo snel mogelijk ffies voor je kijken.. helaas ehbk alleen zondag pas tijd… :S
 • zoiets zou moeten werken in een subklasse van JFrame of JApplet

  [code:1:c1e7cd63da]
  public Image getStukje(Image bron, int x, int y, int w, int h)
  {
  ImageFilter cropfilter = new CropImageFilter(x,y,w,h);
  ImageProducer producer = new FilteredImageSource(bron.getSource(), cropfilter);
  return createImage(producer);
  }
  [/code:1:c1e7cd63da]

  die dan voor elke gewenste grootte dan telkens aanroepen, bijvoorbeeld voor de eerste 20x20 pixels: getStukje(mijnPlaatje, 0, 0, 20, 20);

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.