Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[VBA Outlook] Probleem met radiobuttons

MaartenW
3 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik heb het volgende probleem:
  In een formulier (class: IPM.Note) wil ik 2 keuzerondjes opnemen. Veld is bij beiden Keuze 1, met in eigenschappen de volgende waarden:
  Naam: Optionbutton 1, Optionbutton 2
  Bijschrift: Goedgekeurd, Afgekeurd
  Type: Ja/Nee
  Waarde: OptionButton1, OptionButton2
  De beide keuzerondjes zijn opgenomen in een groepsvak, er zijn verder geen keuzerondjes in mijn formulier.

  Het probleem is dat als ik het formulier uitvoer en een van de keuzes aanvink, er keurig een rondje komt. Als ik het formulier verzend, is het rondje verdwenen en zijn beide keuzes leeg. Ik gebruik geen code, alleen de standaard mogelijkheden als je in Outlook kiest voor Formulier ontwerpen.
  Ik heb al zitten spelen met de waarden, maar ik krijg steeds hetzelfde resultaat: niets dus. Iemand een idee?
  Alvast bedankt voor het meedenken!
 • Hallo Ruud,

  1. Welke versie outlook gebruik je?
  2. Voor Waarde is toch alleen True/False te kiezen? Ik begrijp niet hoe je de optiebuttons kunt kiezen.
  3. Heb je de gegevensbron (ControlSource) ergens mee verbonden? Deze levert de waarde van het vakje.
  Wil je hier commentaar op geven? Dan kan ik (en anderen) verder meedenken :roll: .

  Groeten, Maarten.
 • Ik gebruik Outlook 2000.
  Ik ben ondertussen al een stukje verder: Ik heb als binding een veld dat Ja/nee heet aangemaakt, en dit veld is van het type Tekst. Daar zat mijn fout: ik had het aangemerkt als Ja/nee veld en dat schijnt dus niet te horen. (zie: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;290652&). M
  Mijn probleem is nu de validatie van een veld dat ingevuld moet worden als er een bepaalde keus gedaan is (dus: kies je ja hoef je niets in te vullen, kies je nee wordt het veld reden een verplicht veld)

  Ik dacht dit simpel te kunnen op te lossen door in de validatieformule van het invulveld een IIf statement op te nemen (IIF(ja/nee=optionbutton1,,redenveld<>"") ofwel: als optionbutton 1 geselcteerd is doe je niets, anders mag redenveld niet leeg zijn. Om de een of andere reden springt de validatie heir overheen.
  Het klinkt misschien wat warrig, maar omdat ik niet in de code werk maar in de standaard ontwerpmodus van Outlook kan ik geen code copieren….
  Ik hoop dat iemand een antwoord weet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.