Vraag & Antwoord

Programmeren

Gegevens overzetten naar een ander formulier

7 antwoorden
  • Ik ben momenteel bezig met bouwen van een Database, Nu heb je een hoofdonderdeel en een aantal sub-onderdelen. Je voert eerste de gegevens in voor het hoofdonderdeel en vervolgens kun je door sub-onderdelen invullen. Je komt hier via een knop terecht, nu zou ik graag willen dat je op het moment dat je op de knop drukt het hoofdonderdeel nummer al automatisch is ingevuld. Alleen krijg ik het niet voor mekaar. Al vast bedankt
  • Het is altijd handig om te melden om welke programmeer-taal het gaat :wink:...
  • Klopt helemaal vergeten het gaat om VBA voor Access 2003
  • Bert, Ik geef een begin van een poging: Ik neem even aan dat na het aanklikken van de knop een ander formulier wordt opgeroepen. 1. (db-aanpak): Je kunt het nieuwe formulier linken met een query, die zo is opgebouwd dat alle velden worden gevraagd en gegeven. Misschien moet je een UPDATE query maken om de velden weer weg te schrijven. 2. (Niet-db aanpak) Je kunt het nieuwe formuilier vullen door veld-voor-veld te vullen met (In de Form-onOpen) me.veld.value = <oproepformulier>.veld.value. Zorg er wel voor dat het oproepformulier nog niet weg is. Het is maar een eerste begin, maar plezier hiermee. Maarten.
  • Dit heeft me een stuk op weg geholpen alleen loop ik nu tegen de volgende fout aan: U kunt geen waarde aan dit object toekennen, Fout melding 2448. De regel die ik heb Me.ProjectID.Value = Form_Voorcalculatie.ProjectID.Value, indien ik met de muis op ProjectID gaan staan is de waarde in bijde wel gelijk.
  • Bert, Wat onduidelijk... Heb je de focus op Me.ProjectID gezet voordat je de waarde toekende? Groet, Maarten.
  • Nee had ik niet zal ik ff proberen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.