Vraag & Antwoord

Programmeren

programmeren of een programma?

Anoniem
h4xX0r
16 antwoorden
 • ja okeej wat CK zegt dan ken je prioriteiten aangeven in azureus, dat is mogelijk ja, maar dan gaat hij nie samenwerken met een totaal andere prog… misschine voor de duidelijkheid , ik zoek dus gewoon iets wat mijn azureus upload stopzet als er iemand online komt op me ftp, en andersom als er iemand weggaat (en dus geen users meer heb op me FTP) de azureus upload dan volledig zet

  maare wel allemaal bedankt dat jullie toch nog proberen me te helepn :D
  TOPPIE
 • hey

  ik wilde graag weten hoe ik dit probleem kan oplossen?
  ik heb een ftp en azureus draaien, maar kwilde graag als er iemand aanmeld via ftp dat alle upload word gebruikt voor de ftp, maar hoe realiseer je dat in azureus d.m.v. een plugin , of moe ik een apart prog daarvoor draaien
  en ik heb zoiezo geen ervaring met talen maar wil graag deze task completen :D

  bedankt voor de reply
 • Misschien wat simpel gedacht, maar je zou dit gewoon eens kunnen proberen. De ftp server een hogere, en azureus een lagere, prioriteit geven in windows.
 • slim :D maar hoe geef je prioriteiten aan
  ?
 • Om het even uit te proberen: open taakbeheer, rechtsklik op het desbetreffende proces, dan kun je onderaan de prioriteit wijzigen. Als het werkt (wat ik dus niet zeker weet), kun je aangepaste snelkoppelingen gaan maken. Geef processen geen (te) hoge prioriteit, liefst alleen lagere. Anders gaat windows heel traag reageren.
 • [quote:232bdd4e7c="gerben"]Als het werkt (wat ik dus niet zeker weet), kun je aangepaste snelkoppelingen gaan maken. [/quote:232bdd4e7c]Dat lijkt me geen verstandig idee. Dat gaat nl. over het toekennen van o.a. processor prioriteit en heeft niks te maken met beschikbare bandbreedte.

  je moet dus op zoek naar Traffic shaping applicaties: http://www.programurl.com/software/traffic-shaping.htm
 • [quote:ad2301e81a="Captain_Kansloos"][quote:ad2301e81a="gerben"]Als het werkt (wat ik dus niet zeker weet), kun je aangepaste snelkoppelingen gaan maken. [/quote:ad2301e81a]Dat lijkt me geen verstandig idee. Dat gaat nl. over het toekennen van o.a. processor prioriteit en heeft niks te maken met beschikbare bandbreedte.[/quote:ad2301e81a]Gerben kennende wist hij dat ook wel. Beetje vertrouwen mag!
 • Mmm, ik zie dat ik het verkeerde gequote heb. Ik bedoelde dus dat het wijzigen van prioriteiten in Taakbeheer niks te maken heeft met bandbreedte.
 • okeej maar werkt deze prog, dat je hem zo kan instellen dat die aantal kb/s daar heen gaat en de ander daarheen?

  want mijn vraag was als FTP een user heeft dat alle verbinding daar heen gaat, en als die user weg is dat azureus weer vollledige verbinding neemt, kan deze prog dat dan ook??
 • Je kan het eens proberen met een programma als Netlimiter.

  btw hoort dit niet in een ander forum? Echt programmeren is dit niet.
 • nu hoort ut wel in een ander forum denk ik, het is een beetje overgegaan op een ander onderwerp
 • maaruh is het niet mogelijk om in azureus een plugin te realiseren(java) dat die zihzelf erop afstemt hoe die reageert op FTP(als er iemand op FTP is dan de verbinding(upload) van azureus op de helft)
  zou dit mogelijk zijn?
 • Mijn redenering is als volgt: als het ene programma een hogere prioriteit heeft dan het andere, zal het ene voorrang krijgen, als beide aangesproken worden. Normaliter wordt azureus alleen gebruikt, en zal die alle aandacht krijgen. Komt er een ftp request, dan krijgt de ftp server meer aandacht, en zal dus azureus tenminste gedeeltelijk, wegdrukken. Of het echt zo werkt, weet ik niet, maar het is heel snel uit te proberen. En zéker goedkoper dan netlimiter.
 • Dat gaat echt niet werken gerben, de huidige pc's verwerken internet vele sneller dan de internet verbinding toelaat, maw: je moet een enorm snelle verbinding (of een enorm trage pc ;)) hebben wil dit gaan werken.

  Wellicht is een router waarin je prioriteiten kan aangeven op basis van protocol een betere optie…
 • [quote:69de13bd38="…NoiK"]maaruh is het niet mogelijk om in azureus een plugin te realiseren(java) dat die zihzelf erop afstemt hoe die reageert op FTP(als er iemand op FTP is dan de verbinding(upload) van azureus op de helft)
  zou dit mogelijk zijn?[/quote:69de13bd38]Ik kan in BitComet (ook torrent client) aangeven of een bepaalde torrent prioriteit moet krijgen boven andere torrents (idle, normal, high). Wellicht heeft Azureus ook zo'n feature. Ik heb alleen geen idee of dat dan alleen geldt binnen het programma zelf, of ook binnen het OS.
 • [quote:95285e1fb5="…NoiK"]
  ik wilde graag weten hoe ik dit probleem kan oplossen?
  ik heb een ftp en azureus draaien, maar kwilde graag als er iemand aanmeld via ftp dat alle upload word gebruikt voor de ftp[/quote:95285e1fb5]
  Koop een router waar deze functionaliteit al in zit, dan ben je van alle rompslomp af.

  Draytek levert kwalitatief goede (SOHO-)routers.

  [i:95285e1fb5]
  Selectable QoS Assurance

  The Vigor2600Plus supports selectable QoS (Quality of Service). This enables you to select specific protocols/services to have guaranteed levels of your Internet bandwidth. For example, if you need POP3 email to have priority, you could specify that 50% of your download (or upload, or both) bandwidth is reserved for POP3 when required. When it's not being used by POP3, the bandwidth is available for all other regular traffic. The Vigor2600Plus is very flexible on QoS - you can set several groups of services to have different priorities and bandwidth reservations.[/i:95285e1fb5]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.