Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Beste manier leren programmeren

abcott
8 antwoorden
 • Yo mates,

  Ik ben bezig met programmeren met virtual basic 6.0 alleen ik doe het met tuturials maar ik wil meer gewoon weten hoe ik van alles en nog wat in elkaar kan zetten i.pv tuturials daar voor te gebruiken. Dus ik wil meer de basis en uitgebreide uitleg over de programmeertalen wie je kan gebruiken in visual basic.. En welke talen waren dat ook alweer…
  Heeft iemand een goeie site of zo waar alles egt goed en volledig word uitgelegd of denken jullie dat ik beter een boek kan halen om het leren te begrijpen..

  Ik wil namelijk later ook in de programmeer wereld dus ik begin er al vroeg mee :) Maar ben nog maar beginner duz.
 • http://programmeer.pagina.nl/ :wink:
 • [quote:fa16b38529="nelis44"][..] virtual basic 6.0 [..][/quote:fa16b38529]Kan je daar Virtual Reality programma's mee maken? ;)

  Visual Basic 6 is een aflopende zaak, Microsoft stopt met de support en er wordt al helemaal niet verder aan ontwikkeld. Beter is het om Visual Basic .NET te gebruiken.
 • En als den Bill het zelf zegt zou ik maar zijn raad volgen, mocht ik u zijn. :wink:
 • De beste manier om te programmeren is om het gewoon te "doen". Probeer wat uit, zorg dat je de code snapt (dus typ het niet zomaar over van een website/boek oid) en als je een vraag hebt zoek je het op.
  [quote:5c1056deac]ik begin er al vroeg mee[/quote:5c1056deac]Jij zegt dat je nog redelijk jong bent, misschien is er een DJO (zie signature, afkorting van De Jonge Onderzoeker, ook in andere steden dan Amersfoort) in de buurt, zit ik zelf ook op, is erg leuk en je leert een hoop! Bedenk wel dat je dan waarschijnlijk een andere programmeer-taal moet leren (Delphi).
 • nou jong 16 mm khad virtual basic 6.0 ( je hebt toch ook 1 in word zitte he) maargoed als jullie het zegge zou ik kijke na het andere proggie.. Mij lijkt het namelijk hardstikke moeilijk om al die codes te onthouden…
 • Bij iedere programmeertaal is het meegnomen als je veel functies/objecten/eigenschappen enzo kan dromen, maar dat komt vanzelf als je het veel doet. Met Word/Office kun je ook programmeren, maar dat is geen VB6 maar VBA: Virtual Basic for Analphabetics ;-) Kun je geen exe's of dll's mee maken, alleen macro's/invoegtoepassingen, dus voor gebruik in het betreffende pakket, maar je kan wel dezelfde dingen doen als in VB6. Ik vermaak me prima met VB (6/Net/A/Script) maar ik denk dat als je vraagt waar je het beste mee kan leren programmeren, dat mensen je een andere taal zullen adviseren.
 • …foutje. Ik reageerde op dit topic maar vroeg me later af waarom eigenlijk. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.