Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

SUN Java Programmer Examen

None
9 antwoorden
 • Hey folks

  ik wil binnenkort voor het eerst het examen voor Java Programmer gaan afleggen en vroeg mij af wie van jullie dit examen reeds heeft gedaan.
  Ik ben benieuwd naar het volgende:

  1. Hoelang hebben jullie erover gedaan het examen te behalen?
  2. Wat kan ik verwachten van het examen en hoe zwaar is deze volgens jullie?
  3. Hoelang zal een beginner (geen Java ervaring en kennis) circa nodig hebben "examen-klaar" te zijn.
  4. Welk perspectief bied zo'n Programmer certificaat nou in het bedrijfsleven en wat zijn jullie ervaringen na het behalen van het certificaat?

  Zelf ben ik MCSE en MCSA en ben ongeveer anderhalf maand aan het studeren voor het Java Programmer examen. Ik ben vooral geinterresseerd geraakt in Java via IT-collega's in (in mijn ogen leuke projecten) en heb door deze motivatie mijn kennis in databases in korte tijd weten op te doen en ben nog steeds lerende.

  Ik orienteer mijn loopbaan nu op Software engineering in het bedrijfsleven en wil dan ook, om maar te beginnen, met het behalen van mijn "theorie" een basis gaan leggen voor iets wat voor mij nog een "mistig wereldje" is..

  Programmeurs/ontwikkelaars/hobbyisten/kenners ik hoop dat we hierover kunnen discussieren en gegevens uit kunnen wisselen! :D :lol:
 • [b:e2cc1afdd8]Hiya again folks. [/b:e2cc1afdd8]

  Jammer dat ik geen reaktie heb gekregen op dit bericht. ik had toch verwacht dat het overgrote deel van de Java-forummers wel zo'n [b:e2cc1afdd8]SCJP[/b:e2cc1afdd8]-certificaat heeft en graag zijn/haar kennis wil delen.

  Voor wie hierin geïnteresseerd is, toch nog een update. Ik zie zo nu en dan toch wat vragen over Java-starters en ik denk dat dit een redelijk grote groep is (waaronder ikzelf ook val) welke best wat hulp en info kunnen gebruiken:

  1. Ik ben geslaagd voor het SCJP (Sun Certificate for Java Programmer) examen (82%). Dit heeft mij in totaal circa 1,5 à 2 maanden gekost.

  Een examenvoorbereiding is toch iets andere koek dan praktische kennis opdoen. Verwacht dan ook vooral dat je [i:e2cc1afdd8](als beginneling)[/i:e2cc1afdd8] na het behalen van het SCJP examen beschikt over 'de theoretische kennis om het sun certificaat voor Java programmer te behalen' en nog geen volleerd java programmeur bent.
  Ik weet het, komt wat vreemd over, maar goed.. wie ooit zijn theorie heeft behaald weet ook dondersgoed dat je daarmee je rijbewijs nog lang niet binnen hebt.. En zo werkt het dan ook met overige certificatie trajecten.. :D

  2. Het examen is erg pittig! (Nou goed, onder bepaalde voorwaarden dan, hierover straks meer :wink: Om het theorie in zo'n kort mogelijke tijd te behalen (wat in dit geval voor MIJ van groot belang is geweest), heb ik o.a. de documentatie van Osborne (super!) gebruikt. Puur de stof kennen is niet voldoende en zelfs een creatieve geest heeft hier niet aan genoeg.
  Als ik zeg: TESTKING rulez~! weten jullie genoeg..
  Verwacht vragen over zo goed als alle "programmer" facetten, behalve de GUI-gerelateerde zaken. Je hoeft zelf geen code te schrijven, maar moet vooral weten wat wel en niet kan in de java-OO-wereld en vooral hoe je de compiler niet "pissed" weet te krijgen.

  3. Het hangt er maar net vanaf hoeveel tijd je erin steekt en het allerbelangrijkste is wat jouw hulpmiddelen zijn! Java studieboeken zijn mooi en je kunt er gerust stapels van lezen en hebben gelezen, maar zo'n boek is het examen niet en omgekeerd. 1+1=2. Hou het kort en simpel.

  4. Hier heb ik natuurlijk nog geen antwoord op. Ik ben nog steeds lerende, maar mocht ik mij straks op de markt voor Java programmeurs gaan begeven dan deel ik dit graag met jullie! :wink:

  Goed, dat was het dan.. My 50 cents..my cup of tea.. My hand of 'beans'..

  Ik zal niet zeggen dat wat voor mij geld ook voor een ander telt, maar ik hoop in ieder geval een ieder die hierin geinteresseerd is (geweest) nuttige achtergrond informatie te hebben kunnen leveren.

  Laters en tot bonen! 8)
 • Wil je nu naams bekendheid, eeuwige roem of toch maar een plak plaatje ? :)
 • Is het nou ècht nodig om anderen proberen belachelijk te maken…?


  [i:d4a19fbe40]*'denkbeeldige vriendjes' vind je op …nl*[/i:d4a19fbe40]
 • sorry voor de mensen die denken dat ik de oude koeien uit de sloot trek.

  Zo maar even een vraag aan de JAVA creative man :)

  Ik heb geen enkele ervaring met java wel wat met Delphi en VBA op hobbyist nivo zeg maar.
  Nu kan ik misschien een andere functie krijgen maar daar wordt ook JAVA gevraagd is dat een beetje snel op te pakken zonder een cursus (dus zelfstudie) ?
  En wat verdient een JAVA progger eigenlijk ? Is dit een booming bussines job ?


  Peter
 • Java wordt veel gebruikt in embedded. Een populaire voorbeeld is de mobiele telefonie. [i:bb8122f7fe]Persoonlijk[/i:bb8122f7fe] vind ik Java een zeer fijne en consequente programmeertaal voor dit soort dingen.

  Laatst was er betaald solliciteren voor sr. Java ontwikkelaars voor 5 euro/minuut.
 • [quote:8580b61e45="Joris"]Java wordt veel gebruikt in embedded. Een populaire voorbeeld is de mobiele telefonie. [i:8580b61e45]Persoonlijk[/i:8580b61e45] vind ik Java een zeer fijne en consequente programmeertaal voor dit soort dingen.
  [/quote:8580b61e45]

  En [i:8580b61e45]onpersoonlijk[/i:8580b61e45]? :D
 • [i:30b9e5f1a8]Persoonlijk[/i:30b9e5f1a8] heb ik een hekel aan java; desktopapplicaties in java zijn traag, en de titel 'Platformonafhankelijkheid' krijg je waarschijnlijk ook als je een 'C++ plugin' schrijft om C++ op MacOS werkende te krijgen.
  Het is wel prettig programmeren in Java (ook een tikkeltje minder lastig dan C++ naar mijn idee), maar ik erger me altijd vreselijk aan de [i:30b9e5f1a8]traag[/i:30b9e5f1a8]heid van de applicaties. Bij applets (embedded in de webpages) valt het meestal wat minder op omdat deze meestal wat minder ingewikkeld zijn.
 • Java draait op een Virtual Machine, dat is echt ideaal voor embedded en dingen als JSP. Maar als desktop vind ik het ook zwaar irritant.
  .NET had de mogelijheid om het te integreren in Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.