Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Visual Basic 6 : textBoxen als variabelen gebruiken.

Anoniem
FX
6 antwoorden
 • Ik heb moeite met rekenen met getallen in een textBox. Vb6 zet het wel om in een getal..maar tot de komma(of .) Moeite met de functies VAL en Format. Waarom is er wel een textBox en geen CurrencyBox die alleen maar getallen kan/mag bevatten? Kan ik niet zelf een CurrencyBox maken? Ik blijf maar struikelen.
  Is de enige mogelijkheid om eerst alle txtBoxen aan haar eigen variabele toe te wijzen en dan pas gaan rekenen.??
  Dank voor de te nemen moeite.
  Cor d'Ancona
 • [quote:4c53deeca8="Cor Ancona"]Ik heb moeite met rekenen met getallen in een textBox. Vb6 zet het wel om in een getal..maar tot de komma(of .) Moeite met de functies VAL en Format. Waarom is er wel een textBox en geen CurrencyBox die alleen maar getallen kan/mag bevatten? Kan ik niet zelf een CurrencyBox maken? Ik blijf maar struikelen.
  Is de enige mogelijkheid om eerst alle txtBoxen aan haar eigen variabele toe te wijzen en dan pas gaan rekenen.??[/quote:4c53deeca8]
  In een TextBox staat sowieso altijd "text". Hoe je de text wilt interpreteren is je eigen zaak.
  Misschien is het makkelijker voor je om een MaskedEditBox ofzo te gebruiken.

  Volgens mij is Val() alleen voor gehele getallen.
  Als de invoer correct is (IsNumeric?), dan zou je CDbl() kunnen proberen. Afhankelijk of je een punt (.) of een komma (,) als decimaalscheidingsteken wilt gebruiken.
 • Bedankt voor je antwoord. Wat je schreef was me reeds min of meer bekend. Ik gebruik ook Cdbl. Val leest tot de komma en is dus niet bruikbaar. Maar ik begrijp niet waarom er geen box is die alleen maar getallen mag/kan hebben en dus als zodanig worden beschouwd en er dus gewoon meer kan rekenen en die direct op 2 cijfers achter de komma gezet kan worden. MskEditBox is ook een textBox , voornamelijk voor datums e.d. Formateren tot 2 dec. is niet megelijk. Format(Var,"####.00") werkt wel maar is omslachtig en bewerkelijk…
  Mvg… en bedankt
  Cor d'Ancona
 • uit de VB-help
  [quote:cac5b3abab]Note The Val function recognizes only the period (.) as a valid decimal separator. When a possibility exists that different decimal separators may be used (for example, in international applications), you should use CDbl instead to convert a string to a number.[/quote:cac5b3abab]
  noot van biomass: Je hebt met CDbl wel een probleem als je de decimale punt en/of komma door elkaar gaat gebruiken. Dan gaat VB uit van je regional settings en krijg je heel snel de grootste onzin als je getallen uit bestanden leest, bijvoorbeeld :wink:
 • Ja.. ik weet het .. over dat Val en Cdbl dan. Daarom begrijp ik niet dat er geen Box is die alleen getallen met of zonder komma (.) kan/mag bevatten. Zou het probleem in een keer zijn opgelost. Ik heb ook nog geen antwoord gekregen op mijn vraag hoe ik een Acces database kan intregeren in VB6… Of hoe ik Type declaraties via Acces kan bewerken en laten verschijnen.
  Groetjes en bedankt voor je antwoord.
  Cor d'Ancona
 • [quote:e364124886="Cor Ancona"]Ja.. ik weet het .. over dat Val en Cdbl dan. Daarom begrijp ik niet dat er geen Box is die alleen getallen met of zonder komma (.) kan/mag bevatten. Zou het probleem in een keer zijn opgelost. Ik heb ook nog geen antwoord gekregen op mijn vraag hoe ik een Acces database kan intregeren in VB6… Of hoe ik Type declaraties via Acces kan bewerken en laten verschijnen.
  Groetjes en bedankt voor je antwoord.
  Cor d'Ancona[/quote:e364124886]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.