Vraag & Antwoord

Programmeren

[vb.net] Dll registreren op server

5 antwoorden
  • Ik kom er niet achter hoe ik een op mijn pc gebouwde (en werkende) dll (vb.net class library) op een andere pc moet installeren. Ik kopieer de dll en probeer hem te registreren met regsvr32.exe, maar krijg de melding "....dll was loaded but the dllRegisterServer entry point not found ... not registered." Ik heb een setup-package gemaakt met het zaakje, en die loopt probleemloos, maar dan krijg ik nog steeds een fout als ik de methode gebruik in een vbscript: "the system cannot find the file specified" (op regel 2 dus, op regel 1 wordt het object gemaakt, wat blijkbaar wel goed gaat.) Ik heb die dingen voorheen wel met vb6 gemaakt en dat ging goed. Ik zie denk ik iets over het hoofd.
  • Als het een pure VB.Net dll is valt er niets te registreren, gewoon in dezelfde map zetten als de executable die hem gebruikt en het zou moeten werken...
  • Dan is ie denk ik niet puur genoeg, want dat had ik ook al geprobeerd. Kan het zijn dat ik met dat registreren/setuppen iets heb vernaggeld waardoor dat niet het geval is? Ik heb de indruk dat ik iets niet goed heb staan in de project-eigenschappen. Let wel dat dit dus mijn eerste .net-dll is en dat ik dus eigenlijk alleen nog maar met de werkwijze aan het vogelen ben. Class library "Testlib": [code:1:fc14c4ba88] Public Class TestObj Public Function TestMethod(ByVal pad As String) MsgBox(pad) End Function End Class [/code:1:fc14c4ba88] vbs: [code:1:fc14c4ba88] Set m = CreateObject("Testlib.TestObj") m.TestMethod "C:\" Set m = Nothing [/code:1:fc14c4ba88]
  • Wat jij wilt gaat zo niet werken, je zal heel wat meer moeten doen om vanuit VBScript een .NET dll aan te roepen... Maar waarom zou je nog VBScript willen gebruiken?
  • Dat werkt zo prima op de bak waarop ik de dll heb gemaakt (build-optie: Register for Com Interop). Ik roep altijd een dll op die manier aan (ADODB, Scripting, etc.) vanuit vbscript (asp, vba), meer is niet nodig, afhankelijk van wat er in de dll zit natuurlijk. Wat is er volgens jou allemaal nog meer nodig dan? Ik gebruik vbscript om ff te testen of de dll het "doet".

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.