Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

[Pascal] CRT Unit voor Delphi?

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Ik kwam op internet een Pascal programma tegen voor school. Nu ging ik dat uitvoeren in Delphi (gebruik ik standaard als Pascal-Editor/Compiler) alleen hij gaf een hele rits van Undeclared Identiefier's… Nu ben ik na zoeken er al achter gekomen dat ik de 'CRT' unit nodig heb…

  Maar ik kan die nergens vinden… En hij lijkt ook niet standaard in Delphi te zitten (uses crt; geeft error dat ie dat bestand niet kan vinden)… Maar op internet lees ik juist dat hij WEL in Delphi zit en bijv niet in FreePascal? :-?

  Wie helpt mij? :wink:
 • Welke Delphi versie gebruik je? Er bestaat zoiets als WinCrt, alleen was dat tot Delphi 6 te gebruiken.
 • [quote:09d3e73a04="Hans.Vosman"]Welke Delphi versie gebruik je? Er bestaat zoiets als WinCrt, alleen was dat tot Delphi 6 te gebruiken.[/quote:09d3e73a04]Versie 7…

  Ben zelf door gegaan met zoeken maar google is niet echt behulpzaam…
 • Hier staat een 32-bits versie van de Crt unit. Ik heb hem zelf niet getest, maar misschien kan je er wat mee.

  Voor dit soort vragen vind ik Google discussiegroepen vaak wel handig, daar is veel info vandaan te halen.
 • [quote:e36740d6ef="Safihre"]Ik kwam op internet een Pascal programma tegen voor school. Nu ging ik dat uitvoeren in Delphi (gebruik ik standaard als Pascal-Editor/Compiler) alleen hij gaf een hele rits van Undeclared Identiefier's… Nu ben ik na zoeken er al achter gekomen dat ik de 'CRT' unit nodig heb…  Wie helpt mij? :wink:[/quote:e36740d6ef]
  Turbo Pascal v5.5 downloaden…
 • Ik vraag mij af of je eigenlijk wel zo'n extreem oud programma wilt compileren in een WIN32 omgeving. Immers, de CRT unit geeft al aan dat het om een DOS Console applicatie gaat. Ny kan het gaan om simpele commando's zoals het wissen van het scherm en inlezen van toetsaanslagen maar het kan ook een erg complex programma zijn dat van alles her en der op je console plaatst.
  Mogelijk is het practischer om een stuk modernere versie te zoeken van dat programma of om gewoon al die undeclared identifiers te verwijderen of door een alternatieve oplossing te vervangen.
  Is er een CRT unit voor Delphi? Vast wel, maar daar wordt niet veel verder meer aan gewerkt. Onder Windows is de CRT zowat dood.

  Overigens, je zou een oude Turbo Pascal compiler kunnen proberen. Turbo Pascal 5.5 staat in het museum van Borland en die geven ze dus gratis weg. Of misschien Turbo Pascal 7. Het probleem waar je dan echter tegenaan loopt is dat al die compilers compileren voor het "antieke" MS-DOS en op hedendaagse hardware mogelijk de meest vreemde technische problemen kunnen hebben. (Bijvoorbeeld de melding dat je te weinig geheugen hebt.) In de CRT unit van Delphi 7 zit overigens ook nog eens een bug betreffende de refresh-rate van het beeldscherm waardoor deze sowieso niet meer werkt op de meer modernere computers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.