Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

VB 6.0 public arrays: hoe mogelijk te maken?

pc_freak17
2 antwoorden
 • Hoi,
  Ik ben bezig in VB 6.0 een programma te schrijven waarbij nogal wat gegevens van het ene naar het volgende form overgedragen moeten worden. Ik wil dit met een array doen zodat ik niet 40 losse variabelen hoef te declareren, maar als ik het standaard commando gebruik:
  [code:1:831947e0a2]
  Public rooster(39) as string
  [/code:1:831947e0a2]
  Waarbij rooster mijn gekozen variabele naam is, dan krijg ik de volgende melding:
  [code:1:831947e0a2]
  Compile error:

  Constants, fixed-length strings, arrays, user-defined types and Declare statements not allowed as Public members of object modules
  [/code:1:831947e0a2]
  Weet iemand hoe ik de gegevens dan wel in een publieke array oid kan krijgen, want ik zie het niet echt zitten om alles los te moeten declareren en overzetten naar het volgende form

  Ik heb al wel bedacht dat ik alles met een lokale array kan wegschrijven in een .txt bestand en het dan in het volgende form ophalen in opnieuw een lokale array maar ik vraag me af of het niet wat minder omslachtig kan?
 • Als de gegevens in het versturende formulier in textboxen/labels/etc staan, kun je het als volgt doen.

  Maak in het formulier een publieke procedure, met als argument een formulier-object. Als het formulier altijd door hetzelfde formulier wordt aangeroepen, dan kun je zelfs dat formulier-object als argument nemen.
  Een voorbeeld: formulier F1 heeft twee textboxen T1 en T2. De waardes van deze textboxen wil je sturen naar formulier F2, en ze plaatsen in de labels L1 en L2.

  In F2 maak je dan een publieke procedure (bijvoorbeeld FormFill), met als argument een object van het type F1.
  [code:1:6905b95ae1]
  Public Sub FormFiller(ByVal fFiller as F1)
  L1.Caption = fFiller.T1.Text
  L2.Caption = fFiller.T2.Text
  End Sub
  [/code:1:6905b95ae1]

  In F1 voeg je de volgende code toe aan de knop/procedure om de functie FormFiller aan te roepen, voordat je het formulier toont.
  [code:1:6905b95ae1]
  <Procedurenaam>
  <code>
  Call F2.FormFiller(Me)
  F2.Show
  <code>
  [/code:1:6905b95ae1]

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.