Vraag & Antwoord

Programmeren

Combobox vullen met datareader C# en onzichtbare id erachter

3 antwoorden
  • Goedenavond, Ik heb in een tabel transporteurs alle transporteurs staan. Deze transporteurs wil ik weergeven in een combobox. Elke transporteur is verbonden met een unieke id. Als ik nu een transporteur selecteer in de combobox die een vracht moet vervoeren moet zijn unieke id worden opgeslagen in de tabel vrachten. Maar hoe krijg ik dat unieke id in de combobox zonder dat het zichbaar is. Ik doe dit met C#. Ik heb al geprobeerd met een dataset en adapter enzovoort maar dit lukt mij niet. Het liefst wil ik het met een datereader doen maar als het niet anders kan moet het maar met een dataset en adapter Bijvoortbaat dank, Klaas
  • [quote:e93083ef5b="Klaas Dons"] Ik heb in een tabel transporteurs alle transporteurs staan. Deze transporteurs wil ik weergeven in een combobox. Elke transporteur is verbonden met een unieke id. Als ik nu een transporteur selecteer in de combobox die een vracht moet vervoeren moet zijn unieke id worden opgeslagen in de tabel vrachten. Maar hoe krijg ik dat unieke id in de combobox zonder dat het zichbaar is. Ik doe dit met C#. Ik heb al geprobeerd met een dataset en adapter enzovoort maar dit lukt mij niet. Het liefst wil ik het met een datereader doen maar als het niet anders kan moet het maar met een dataset en adapter[/quote:e93083ef5b] Het schijnt niet te kunnen met een datareader (of in ieder geval is het heel lastig. Alle Transporteurs (transporteurid,naam) ophalen uit de database en datatable vullen. DataTable is een subset van een dataset. -- combobox1.datasource = myDataTable combobox1.displaymember = "TransporteurNaam" combobox1.ValueMember = "TransporteurId" --- combobox1.SelectedValue (= string --> typecast naar int32) transporteurid = Int32.Parse(combobox1.SelectedValue.ToString()) Doe met transporteurid wat je wilt.
  • dan moet ik maar een keer met een data adapter werken. Even een vraagje is het volgende een beetje goed: OleDbCommand command = new OleDbCommand(); OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter(); DataTable datatable = new DataTable(); command.CommandText = "SELECT transporteurID, naam FROM transporteurs"; command.Connection = database.connectie; adapter.SelectCommand = command; adapter.Fill(datatable); invTransporteurs.DataSource = datatable; invTransporteurs.DisplayMember = "naam"; invTransporteurs.ValueMember = "transporteurID"; Word nu met de combobox gevuld of moet ik dit nog met een while statement doen. De connectie staat in een andere classe.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.