Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Database keuze. Welke het beste

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil een klein programma schrijven voor een branche. Nu moet ik een database kiezen. Ik wil geen MySQL omdat die apart moet worden geinstalleerd en ik wil gewoon 1 setup maken. Ook Access database valt weg omdat die geen netwerkondersteuning biedt en het programma toch wel netwerkondersteuning nodig heeft. Ik zoek eigenlijk zoiets als DBF zodat je niet extra hoeft te installeren voordat je die database kunt gebruiken. Maar volgens mij is die database al erg oud.

  Wat ik dus is een moderne database die netwerkondersteuning biedt (twee gebruikers kunnen er allebei aan werken) en die niks extra hoeft te installeren. Wie heeft daarover iets meer info?

  Bijvoortbaat dank,
 • In welke taal ga je dat programma schrijven? En voor welk OS? De nieuwere versies van php hebben sqlite ingebouwd. Dat is een lichte SQL server, die binnen de php omgeving draait. Op linux-achtige systemen heb je natuurlijk nog DBM, maar dat is wel heel rudimentair. Flat file databases kunnen natuurlijk ook nog, maar die zijn wel relatief kwetsbaar.
 • Ik denk niet dat je aan extra software installeren ontkomt, je moet namelijk wel een soort van service hebben draaien om je database aan te kunnen spreken. Of je moet natuurlijk met gedeelde mappen aan de slag gaan…
  En een setup maken die je applicatie én je database server installeerd is ook niet zo bijster moeilijk.
 • Ik ga het programmeren in C# en ga het alleen programmeren voor Windows 98 en Windows XP systemen. Als het programmeren van een setup inclusief de extra software niet zo moeilijk is welke database is dan geschikt? Ik wil niet dat de gebruiker is merkt dat er extra software op wordt geinstalleerd. Dus niet dat hij nog een aparte setup moet openen.
 • Access kan je gewoon via het netwerk benaderen hoor. Evt vanuit je client (C#) werken met een ODBC koppeling.
  Ik zie het probleem niet. Zeker niet bij slechts 2 gebruikers.
 • Pietje, gewoon ff Visual Studio 2005 downloaden en je kunt je gang gaan. :lol:
 • [quote:ea6927d312="Pietje M."]Ik wil een klein programma schrijven voor een branche. Nu moet ik een database kiezen. Ik wil geen MySQL omdat die apart moet worden geinstalleerd en ik wil gewoon 1 setup maken. Ook Access database valt weg omdat die geen netwerkondersteuning biedt en het programma toch wel netwerkondersteuning nodig heeft. Ik zoek eigenlijk zoiets als DBF zodat je niet extra hoeft te installeren voordat je die database kunt gebruiken. Maar volgens mij is die database al erg oud.

  Wat ik dus is een moderne database die netwerkondersteuning biedt (twee gebruikers kunnen er allebei aan werken) en die niks extra hoeft te installeren. Wie heeft daarover iets meer info?

  Bijvoortbaat dank,[/quote:ea6927d312]

  Mysql of Firebird… Je ontkomt er niet aan om extra software te installeren… of je moet een soort Mysql-lite… deze wordt in het programma mee gebuild (Extra DLL's in de prog dir)… geen db-engine nodig. Je kan dat nog altijd iets inbouwen dat je naar de Mysql-server gaat schrijven…

  Voor Firebird is ook zo iets te krijgen. MySql is dus wel wat groter en bekender… Firebird is een open-source database.
 • Misschien snap ik het niet, maar als je meerdere gebruikers hebt zul je toch frontend (gui) en backend (db) moeten scheiden. In dat geval lijkt een Apache/MySql/PHP oplossing mij nog niet zo gek niet (onder Linux or Windows). Hoef je op de client-machines geen extra SW te installeren aangezien een webbrowser er al opzit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.