Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Macro in Excel

Overhaus
3 antwoorden
 • In probeer een macro in Excel te maken waarin ik o.a. van de bovenste cel van een kolom gegevens (strings) naar de eerste lege cel in deze kolom wil gaan.
  Al ik de excel macro-editor gebruik dan druk ik de "end"-toets en de "down"-toets tegelijk in en kom dan prachtig in de laatste beschreven cel. Wanneer ik dan de "down"-toets nogmaals intoets dan zit ik waar ik wezen wil: in de eerste lege cel. Dat is dan voor elkaar denk je maar als je dan meer gegevens in deze kolom hebt bijgeschreven en je laat dan de macro erop los dan gaat de cursor naar dezelfde cel als die voorheen de eerste lege cel was in die kolom maar die nu niet meer leeg is. Dat komt omdat visual basic met de laatst "down"-toets een celadres selecteert. Dus moet ik in visual basic deze macro programmeren. Maar ik ben daarin geen held en zeker ken ik niet de statements die voor excel in visual basic gebruikt worden. Wie kan mij helpen?
 • [quote:99fbb3ec55]Al ik de excel macro-editor gebruik dan[/quote:99fbb3ec55]
  Denk dat je de macro recorder hiermee bedoelt. Zodra je deze opstart krijg je een extra werkbalk "opname stoppen" naast de stop knop zit een knop met een werkblad als icoon. Met deze knop ingedrukt krijg je relatieve celverwijzingen en andersom absolute als de knop niet ingedrukt is.

  ALs je de macro opneemt met de knop ingedrukt, dan krijg je deze code

  [code:1:99fbb3ec55]Selection.End(xlDown).Select
  ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select[/code:1:99fbb3ec55]
 • [code:1:d5fc3dbe21]
  Sub Legecell()
  ActiveSheet.Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp) _
  .Offset(1, 0).Select
  End Sub
  [/code:1:d5fc3dbe21]
  Rows.count, 3 is dus kolom c als je andere wilt dan dit even wijzigen
  De eerste lege cell staat actief na deze macro

  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.