Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

tekstvak beveiligen in Access Database

Anoniem
Floor
9 antwoorden
 • Hallo

  Ik ben een Access 2000 database aan het bouwen en wil een bepaald tekstvak beveiligen. Omdat het een multi-user database is moeten de gegevens die zijn ingevoerd geblokkeerd worden. Wel moet er in hetzelfde tekstvak nog tekst bijgezet worden.

  Dus wat ik precies wil is een tekstvak dat de waarde die is ingevoerd beveiligt zodat andere personen de ingevoerde tekst niet kunnen wijzigen.
  Wel moeten er opmerkingen toegevoegd worden dus moet niet het hele tekstvak geblokkeerd worden

  Is dit mogelijk?
 • [quote:180b6ce776="pielie"]
  Dus wat ik precies wil is een tekstvak dat de waarde die is ingevoerd beveiligt zodat andere personen de ingevoerde tekst niet kunnen wijzigen.
  Wel moeten er opmerkingen toegevoegd worden dus moet niet het hele tekstvak geblokkeerd worden

  Is dit mogelijk?[/quote:180b6ce776]Zet de eigenschap Enabled van het betreffende tekstvak op False. Nu wordt het grijs en kun je het niet bewerken, maar wel updaten (in code)
 • Dat is niet wat ik wil. Het tekstvak moet niet vergrendeld worden alleen de tekst die erin staat moet niet meer veranderd kunnen worden
 • [quote:9247d28f2a="pielie"]Dat is niet wat ik wil. Het tekstvak moet niet vergrendeld worden alleen de tekst die erin staat moet niet meer veranderd kunnen worden[/quote:9247d28f2a]
  Dat is precies wat mijn oplossing doet. Ik begrijp het denk ik niet: mag een gebruiker wel tekst toevoegen aan een tekstvak, maar de bestaande tekst niet wijzigen? Is dat wat je bedoelt?
 • juist
  Dat is precies wat ik bedoel
 • Dan zul je aan de slag moeten gaan met VBA.
 • heb je geen code voor me???
 • [quote:f91f3b40dd="pielie"]heb je geen code voor me???[/quote:f91f3b40dd]
  Heb je dit al gelezen?
  [quote:f91f3b40dd]
  3. requests
  Script- en programmeer-requests staan erg lui en worden gesloten. Het forum is om van te leren, niet om anderen je werk op te laten knappen. Probeer eerst zelf een probleem op te lossen en kom dan met een probleemstelling naar het forum. Daarnaast staan op hotscripts.com vele duizenden scripts in allerhande scripttalen.
  [/quote:f91f3b40dd]
  Ik heb dus niet zomaar code voor je. Je zou eens kunnen kijken naar de verschillende events die aan een tekstvak gekoppeld zijn.
  Ik heb wel een paar tips:
  - Sla de oorspronkelijke waarde op in een variabele
  - Zorg ervoor dat het tekstvak altijd begint met de waarde van die variabele.
  - Kijk eens in de help van Access VBA of je meer kunt vinden.
 • Is het niet makkelijk om in het formulier een apart veld "opmerkingen" te maken en deze automatisch te laten toevoegen aan de bestaande gegevens. Dit is in een handomdraai te maken:
  maak een extra textvlak in het formulier aan met genaamd opmerking
  laat bij sluiten of bij update de tekst automatisch erbij zitten d.m.v een expressie op te bouwen OF via een toevoeg query. Voordeel is dat de gebruikers hun eigen tekst eerst kunnen aanmaken en verbeteren alvorens dat deze aan de bestaande tekst wordt toegevoegd. Helemaal mooi is dat je dan ook nog eens de naam erbij kan zetten van de persoon die de opmerking heeft toegevoegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.