Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Moeilijkheidsgraad aanleren access en Delphi

peter444
3 antwoorden
 • Ik wil een programma voor een huishoudboekje schrijven dat toegesneden is op mijn eigen wensen, ik kan dit doen in Access en in Delphi.
  Ik weet evenveel van Delphi als van Access en dat zijn eigenlijk alleen maar de beginselen. Als ik deze toepassing goed wil schrijven zal ik me dus in een van de twee programma's moeten verdiepen. Het liefts zou ik dit doen in Delphi omdat dit meer mogelijkheden biedt maar misschien is het ook (veel) moeilijker aan te leren daarnaast is het een relatief kleine database toepassing.
  Wat kan ik beter gebruiken Access of Delphi.
 • Dit is niet zomaar te beantwoorden. de vraag is net als wat is lekkerder een appel of een peer. Dit is dus persoonlijk. Als je met delphi iets gaat maken heb je in ieder geval behalve je applicatie ook een aparte database file. Bij acces zit alles in hetzelfde bestand. Als je alleen maar gegevens invuld via een niet wisselend venster en je wilt daar doorheen kunnen bladeren zou ik met acces iets maken. Wile je veel verschillende venster maken met veel verschillende bewerkingen, zou je delphi of evt visualbasic express edition overwegen.

  jan willem
 • Delphi kan heel goed, maar een spreadsheetprogramma kun je dit allemaal zelf instellen. Ik weet dat zelf een programma maken velen malen leuker is, maar waarom het wiel opnieuw uitvinden? Het Internet stikt van de informatie hoe je het maximale uit een spreadsheetprogramma kan halen met scripts e.d..
  Spreadsheetprogramma's zijn juist bedacht voor boekhoudkundige dingen.
  Je zou met Delphi spreadsheetprogramma's kunnen laten combineren. Excell en Delphi gaan bijvboorbeeld heel goed.

  @Peter444 Waarom elke keer weer zo'n sluipadvies voor een andere taal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.