Vraag & Antwoord

Programmeren

VB: willekeurig woord uit .txt bestand

3 antwoorden
  • hoe kan ik als ik op een knop visualbasic een willekeurig woord uit een txt bestand halen en die laten zien in een txtbox? iemand op devx forums zei: [quote:b181e15689]I would load the text file into a string variable and use the Split function to split it into an array of individual words. Then use the Rnd function to generate a random element number, and display that word in the textbox.[/quote:b181e15689] maar dat begreip ik niet... kan iemand ff goed uitleggen of eventueel de code geven?
  • Ik zal een poging wagen. Ik doe het maar voor VB6, aangezien je niet hebt gemeld welke versie van VB je gebruikt. Je kan de tekst van een tekstbestand in een string-variabele laden (zie [url=http://vb-helper.com/howto_read_file_quickly.html]hier[/url] voor een voorbeeld). Daarna kun je deze string met behulp van de functie Split (http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa263365(VS.60).aspx) in een array laden, waarbij je de spaties in de tekst als scheidingsteken gebruikt. Simpel gezegd: je deelt de string op in een reeks van strings waarbij de spatie als veldmarkering wordt gebruikt. Voorbeeld: de tekst "wie dit leest is gek" wordt dan opgedeeld in een array met 5 elementen: "wie", "dit", "leest", "is" en "gek". Met behulp van de functie Rnd (http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa242020(VS.60).aspx) kun je een willekeurig element uit deze array halen en tonen in een tekstbox. Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is, maar als dat niet zo is, dan zal ik proberen het nog wat duidelijker te maken.
  • wil nog niet echt lukken :lol: de naam van het bestand is namen.txt en de textbox text1 ik dacht iets van [code:1:41d6a833bf] On Error GoTo OpenError fnum = FreeFile Open txtfiletext For Input As fnum txt = Input$(LOF(fnum), #fnum) Close fnum txtfiletext = "C:\Documents and Settings\Koenie\Mijn documenten\namen.txt" Split txtfiletext Exit Sub OpenError: MsgBox "Error " & Format$(Err.Number) & _ " opening file." & vbCrLf & _ Err.Description Exit Sub[/code:1:41d6a833bf]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.