Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Programmeren

Access Rapport Afbeeldingen weergeven

None
3 antwoorden
 • Ik heb in Access 2003 een rapport gemaakt op basis van een query. De query heeft als basis een tabel waarin alleen de omschrijving van de afbeelding staat. Bijv: plaatjenaam
  In deze query wordt per record het volledige pad inclusief extentie gegenereerd, naar een afbeelding, mits er een afbeelding beschikbaar is, anders staat er niks.
  dus C:\plaatjenaam.jpg

  Nu ben ik een rapport aan het maken waarin ik de per record de bijbehorende afbeelding wil laten zien. Ik heb dit alsvolgt gedaan:
  Ik heb in de werkbalk een "kader voor een afhankelijk object" toegevoegd
  Dit is een "Afhankelijk OLE-obj.7 objekt"

  Als besturingselementbron heb ik het query veld aangegeven.
  Ik krijg geen enkele afbeelding op mijn scherm. Ik hebal geprobeerd om de .jpg door een gif te vervangen maar dat hielp ook niet. (afbeeldingen zijn natuurlijk ook aangepast)

  Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe? Of hoe ik hetzelfde resultaat op een eventuele andere manier voor elkaar kan krijgen?
 • Bij mij werkte dit ook in het begin niet. Vooral als het eerste record geen plaatje heeft.. Maar als het een plaatje had dan werd het plaatje bij de overige records niet gewijzigd.

  Want je moet doen is de volgende code aan het detail van het rapport toevoegen:

  Private Sub Details_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
  If IsNull(Me![Foto1]) = True Then
  Me.objPicture1.Picture = (None)
  Me.objPicture1.Visible = False
  Else
  Me.objPicture1.Visible = True
  Me.objPicture1.Picture = Me![Foto1]
  End If
  End Sub

  Waarbij Foto1 het databaseveld is waar het plaatje in staat en objPicture1 het veld in het rapport waar het plaatje in komt te staan.

  Succes.
  Jolanda
 • Bedankt voor de oplossing!
  Het werkt perfect!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.